Life

Vedete care au murit în 2023. Numele celebre din showbiz care au plecat la Ceruri 

Vedete care au trecut în neființă în 2023. Ce artiști renumiți din industria autohtonă au fost conduși pe ultimul drum.
05.12.2023 | 10:15
Vedete care au murit in 2023 Numele celebre din showbiz care au plecat la Ceruri
Vedete care au trecut în neființă în 2023. Ce artiști renumiți din industria autohtonă au fost conduși pe ultimul drum. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Vedete care au murit în 2023. Numele celebre din showbiz care au plecat la Ceruri încă de la începutul anului și care au lăsat un gol imens în sufletele celor dragi. Este vorba de persoane cunoscute din actorie, muzică, dar și din lumea sportului.

Vedete care au trecut în neființă în 2023. Ce artiști renumiți din industria autohtonă au fost conduși pe ultimul drum

Vedete care au trecut în neființă în 2023. Ce artiști renumiți din industria autohtonă au fost conduși pe ultimul drum. Rona Hartner este una dintre personalitățile care a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul. Avea numai 50 de ani. A încetat din viață pe 23 octombrie.

ADVERTISEMENT

O altă artistă celebră din România care a murit este Natașa Raab. Actrița a încetat din viață pe data de 23 octombrie 2023, la vârsta de 70 de ani, în comuna Băilești, județul Dolj. În urmă cu 3 ani fusese diagnosticată cu boala Parkinson.

Ileana Ploscaru a murit în data de 31 octombrie, la vârsta de 86 de ani. Actrița Teatrului de Stat din Constanța a fost cea mai longevivă personalitate din teatru. Vestea morții sale a fost anunțată de UNITER, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

O altă actriță care a lăsat un gol în inimile celor dragi și ale fanilor în 2023 este Adina Cristescu, care a murit pe 25 septembrie 2023. Vedeta de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film română avea 56 de ani.

Silvia Năstase, care a făcut parte din echipa Teatrului Național București, a murit pe data de 11 iunie 2023, la vârsta de 80 de ani. Familia regretatei actriței este cea care a transmis un mesaj emoționant despre deces.

ADVERTISEMENT

În 2023 a murit și Sanda Manu. Se întâmpla pe 19 aprilie 2023, la 89 de ani. Cunoscuta regizoare de teatru din România a fost căsătorită cu actorul Ștefan Tapalagă, alături de care are o fiică pe nume Irina.

Ce sportivi au murit în 2023

Dimitrie Popescu, fostul mare campion olimpic la canotaj, s-a stins din viață pe data de 11 noiembrie, la 62 de ani, în locuința personală din Bușteni. Anunțul trist a fost făcut public de Federația Română de Canotaj.

ADVERTISEMENT

Printre vedetele care au trecut în neființă anul acesta se mai numără și fotbalistul Dorel Zamfir. Sportivul a murit la 62 de ani, pe data de 6 octombrie, la vârsta de 62 de ani. A jucat timp de mai mulți ani în echipa Dinamo.

Fostul pugilist Rudel Obreja a murit pe 12 martie, la vârsta de 57 de ani. Vestea a fost făcută publică românilor de către Liga Profesionistă de Box. „A plecat împăcat cu toată lumea”, susține soția sa, Antonia, conform digisport.ro.

Ce alte personalități au trecut în neființă anul acesta

Ioana Maria Lupașcu este o altă personalitate care a trecut în neființă anul acesta, la vârsta de 45 de ani. Pianista, care a studiat acest instrument de la 4 ani, s-a luptat ani la rând cu o boală nemiloasă care i-a adus sfârșitul pe 31 august 2023.

Stephan Pelger a murit la 44 de ani. Celebrul creator de modă a fost găsit fără suflare în propria locuință la data de 8 iunie 2023, după ce și-a pus capăt zilelor. Designerul a fost o persoană iubită, care a lăsat multă tristețe în urma sa.

Tiberiu Ceia s-a stins din viață la 82 de ani, pe 29 martie, în orașul Timișoara, unde a și venit pe lume. Regretatul cântăreț de muzică populară este cunoscut pentru interpretarea melodiei Frumoasă vecina noastră.

Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu, a trecut la cele veșnice la 76 de ani, pe 26 februarie. În ultimii ani de viață s-a confruntat cu mai multe afecțiuni. A fost actriță a Teatrului Bulandra și a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante.

Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani, pe 3 ianuarie 2023. Marele actor român a încetat din viață din cauza unor afecțiuni grave, susține familia. Va rămâne mereu în memoria publicului drept Cocoşilă, rol pe care l-a interpretat în filmul Moromeţii de Stere Gulea.

Teodor Corban a încetat din viață în data de 17 ianuarie, la vârsta de 65 de ani. Dezvăluirea a fost anunțată românilor de teatrologul Oltița Cîntec pe o rețea de socializare, unde a transmis un mesaj emoționant despre actor.

ADVERTISEMENT