Sport

Vedete de prim rang au ratat calificarea la Mondialul din Qatar. Cum arată primul „11” al marilor absenți

Se știu numele a 27 dintre cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial din Qatar. Vedete de prim rang ale fotbalului mondial lipsesc la întrecerea din Qatar. Primul „11” al absenților cuprinde nume impresionante.
30.03.2022 | 13:06
Vedete de prim rang au ratat calificarea la Mondialul din Qatar Cum arata primul 11 al marilor absenti
ADVERTISEMENT

Egipt, Norvegia sau Italia sunt doar trei dintre țările care au ratat calificarea la CM 2022. Ca urmare, jucătorii din aceste naționale vor absenta în Qatar. Mohamed Salah, Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovici sau Leonardo Bonucci sunt nume pe care nu le vom vedea la CM.

Mohamed Salah, Erling Haaland și Zlatan Ibrahimovici vor absenta la CM 2022

Italia, Suedia, Egipt sau Norvegia sunt doar câteva dintre țările care vor absenta la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. Ca urmare, jucătorii din respectivele naționale vor fi spectatori la competiția din acest an.

ADVERTISEMENT

Norvegianul Erling Haaland (21 de ani), egipteanul Mohamed Salah (29 de ani) sau ausriacul David Alaba (29 de ani) sunt doar câțiva care vor privi întrecerea la televizor.

Site-ul Transfermarkt a alcătuit primul „11” al marilor absenți:

  • Oblak / Donnarumma – Florenzi, Skriniar, Bastoni/Lindelof, Alaba – Barella/Verratti, Kessie/Jorginho – Salah, Odegaard, Luis Diaz/Mahrez – Haaland/Ibrahimovic.
ADVERTISEMENT

Alte nume mari care nu vor juca la CM 2022 sunt italienii Leonardo Bonucci, Lorenzo Insigne sau Federico Chiesa, suedezii Emil Forsberg și Dejan Kulusevski, dar și nigerianul Victor Osimhen.

Alte nume mari care au ratat prezența la un Campionat Mondial

Nici Coasta de Fildeș nu va juca în Qatar, deci pe lista absenților vor fi adăugați Franck Kessie și Sebastien Haller. Lor li se alătură cehul Patrik Schick, ganonezul Pierre-Emerick Aubameyang sau columbianul James Rodriguez.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, și alte nume mari ale fotbalului au ratat prezența la Campionatul Mondial. Francezul Eric Cantona sau liberianul George Weah sunt două dintre ele. Galezul Ryan Giggs sau nord-irlandezul George Best fac și ei parte de pe listă.

De asemenea, spaniolul Alfredo di Stefano a lipsit de la competiția supremă. Asta deși el a jucat pentru trei naționale: a Argentinei (6 goluri în 6 meciuri), Columbiei (4 meciuri) și Spaniei (31 de partide, marcând 23 de goluri).

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din 2022 va avea loc vineri, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Doha Exhibition and Convention Center din Qatar. Capii de serie vor fi stabiliţi în urma clasamentului FIFA care va fi publicat pe 31 martie, dar în prima urnă va fi introdus și biletul cu numele țării gazdă.

ADVERTISEMENT