Sport

Vedetele Angliei își vor dona bonusurile de la Euro 2020 organizațiilor de caritate. Cu ce sumă ar putea contribui cauzelor umanitare

Anglia este la doar 90 de minute de marele vis, de a câștiga Campionatul European. Vedetele din Albion au decis ce vor face cu bonusurile pe care le vor încasa de pe urma prestațiilor de la Euro 2020.
10.07.2021 | 11:13
Vedetele Angliei isi vor dona bonusurile de la Euro 2020 organizatiilor de caritate Cu ce suma ar putea contribui cauzelor umanitare
ADVERTISEMENT

UEFA va împărți 371 de milioane de euro federațiilor țărilor participante la Euro 2020. Viitoarea campioană va încasa, pe lângă bonusurile acumulate deja, încă 10 milioane de euro, iar finalista se va mulțumi cu 7 milioane.

Fotbaliștii din naționala Angliei, care se vor lupta cu Italia, duminică, pentru trofeul suprem, au anunțat că sumele pe care le vor primi de la FA (federația engleză de fotbal – n.r.), pentru rezultatele de la Euro 2020, le vor dona unor fundații caritabile.

ADVERTISEMENT

9,5 milioane de lire sterline este suma pusă la bătaie

Considerați deja eroi, după calificarea în finala Campionatului European, fotbaliștii lu Gareth Southgate se și comportă ca atare.

Conform The Sun, federația engleză de fotbal și-a asigurat până în acest moment, de la UEFA, un bonus în valoare de 24 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează că 40% din acești bani vor fi distribuiți fotbaliștilor lui Gareth Southgate. Asta înseamnă deja 9,6 milioane de lire.

Evident, bonusul de performanță va crește cu cel puțin 7 milioane, în funcție de rezultatul din finala programată duminică, pe Wembley, și ar putea ajunge la aproximativ 32,5 milioane de lire sterline dacă vor cuceri trofeul.

ADVERTISEMENT

The Sun scrie că fotbaliștii lui Southgate au decis încă de anul trecut că în cazul în care vor avea un parcurs memorabil la Euro 2020 vor dona bonusurile oferite de FA, organizațiilor de caritate NHS (National Health Service), din Marea Britanie.

Fanii pot contribui decisiv la gestul de caritate al fotbaliștilor englezi

Finala Euro 2020, Italia – Anglia se joacă duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra și opune singurele fotmații neînvinse la actualul Turneu Final.

ADVERTISEMENT

Anglia nu doar că nu a pierdut niciun meci la Euro 2020, dar are și cea mai bună defensivă încasând un sigur gol, cel înscris de Damsgaard în semifinala cu Danemarca.

Trupa lui Gareth Southgate va beneficia de sprijinul majoritar al publicului de pe Wembley, iar acesta poate fi detaliul care să facă diferenţa și să contribuie la majorarea sumei pe care fotbaliștii englezi o vor dona la finalul Campionatului European.

Misiunea lor nu va fi, însă, deloc ușoară. Nici Italia nu a cedat vreun joc la turneul final şi a ajuns la 33 de partide consecutive fără înfrângere, ceea ce reprezintă nou record pentru squadra azzurra.

Dacă va reuși să se impună şi în finala de pe Wembley, va fi la un singur joc de egalarea recordului absolut deţinut de Brazilia şi Spania, ambele cu câte 35 de partide consecutive fără înfrângere.

ADVERTISEMENT