Life

Scandalul Buhnici. Body shaming-ul și acceptarea propriului corp. Vedetele mândre de trupurile lor, chiar dacă au vergeturi sau celulită

Vedetele au început de ceva vreme să le încurajeze pe femei să își accepte corpul, așa cum este, indiferent de micile imperfecțiuni care pot apărea din motive obiective.
19.07.2022 | 12:32
Scandalul Buhnici Body shamingul si acceptarea propriului corp Vedetele mandre de trupurile lor chiar daca au vergeturi sau celulita
Antonia, Ashley Graham și Lady Gaga, trei dintre vedetele mândre de vergeturile lor. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Obsesia pentru un trup perfect a început să fie criticată destul de tare în Vest. O serie de celebrități s-au afișat cu corpurile lor, așa cum sunt, încercând să încurajeze femeile să nu se rușineze dacă au vergeturi sau celulită, ori dacă au câteva kilograme în plus.

Body-shaming-ul și acceptarea propriului corp: de la vedetele din afară la cele de la noi

Și în România există câteva celebrități care s-au afișat în spațiul public cu ”imperfecțiunile” lor. Dintre acestea le enumerăm pe Delia Matache, Antonia, Carmen Negoiță sau Laura Giurcanu.

ADVERTISEMENT

Din afară, sunt o serie de staruri, de la membrele clanului Kardashian până la cântărețele Rihanna și Lady Gaga, care au militat pentru ca femeile să se simtă mândre de felul în care arată, indiferent de kilograme, aspectul pielii sau alte detalii care în epoca modelelor 90-60-90 nici nu intrau în discuție.

Mai mult de atât, au început o serie de campanii printre care persoane care se leagă de aspectul fizic al celorlalți au fost puse la zid. „Body-shaming-ul” a devenit o temă extrem de sensibilă în Occident. A început să fie una vizibilă și la noi, mai ales de curând, odată cu declarațiile făcute de IT-istul George Buhnici despre femeile care merg la plajă neavând trupuri bine tonifiate.

ADVERTISEMENT

Vergeturile reprezintă una din cele mai comune ”probleme” și pot apărea după pierderea în exces a kilogramelor sau sarcină. Pot fi cauzate, de altfel, și de factori genetici. Întrucât tot mai multe adolescente au început să se orienteze spre perfecțiune, s-a creat un adevărat cult.

Din cauza obsesiei pentru imaginea lipsită de defecte, s-a constatat că discriminarea bazată pe aspectul fizic poate provoca serioase sechele la nivel psihologic. Pe lângă frustrări, multe tinere care nu arătau precum fotomodelele din mediul online au început să se autodistrugă de dragul unui fizic perfect, devenind anorexice sau bulimice.

ADVERTISEMENT
vedete vergeturi
De la stânga la dreapta: Laura Giurcanu, Ashley Graham, Lady Gaga și Antonia. Foto: Instagram/ Facebook

Ashley Graham, modelul care nu ține cont de tiparele frumuseții

Pentru a preîntâmpina discriminările pe baza aspectului fizic, o serie de vedete au început să se arate așa cum sunt. Le-au spus femeilor că vergeturile sau celulita sunt ceva perfect normal și nu ar trebui să se ascundă dacă nu corespund anumitor tipare impuse, până la urmă, tot de societate.

Dintre cele care au normalizat problema vergeturilor le putem enumera pe Khloe Kardashian, Ashley Graham (model plus-size), Rihanna, Kelly Rowland, Lady Gaga, Hillary Duff sau Demi Lovato.

ADVERTISEMENT

Dintre ele, cea care a primit cele mai multe aprecieri pentru că s-a fotografiat cu urmele de pe corp cu care s-a ales după sarcină este Ashley Graham. Modelul supraponderal a reușit să inspire o serie de adolescente să își urmeze idealurile indiferent de felul în care arată.

La scurtă vreme după ce a născut, manechinul s-a pozat cu vergeturile de pe burtă. Le-a spus urmăritorilor și mai ales urmăritoarelor că trebuie să își accepte corpul așa cum este și că aceste linii de la nivelul pielii apar în mod normal.

O altă vedetă din lista noastră, Khloe Kardashian, a scris chiar că este mândră de vergeturile ei. Fanii au felicitat-o atunci când s-a afișat fără niciun retuș în Photoshop.

Din lista faimoaselor de pe plaiurile mioritice, cele mai curajoase au fost Antonia, Laura Giurcanu și Delia Matache. La una dintre postările făcute de iubita lui Alex Velea, cântăreața a scris că așa arată ea, cea adevărată. Și-a dorit să apară altfel decât a văzut-o lumea tot timpul, aranjată și machiată.

Antonia și Delia, mândre de felul în care arată

„Am o cicatrice pe bărbie, un ochi ceva mai mic decât celălalt când zâmbesc, sprâncene nearanjate, nepensate, imperfecțiuni mici pe piele și rămășițe de mascara de aseară!

Ultimele mele postări au fost cu mine foarte aranjată. Imagine care mă reprezintă de asemenea… Dar tot am simțit nevoia să postez o fotografie și cu această versiune a Antoniei”, este postarea făcută de Antonia în urmă cu ceva timp cu care a cucerit tinerele care se rușinau de fizicul lor.

Cât despre Delia, artista a răspuns de multe lor fanilor care au criticat-o fie pentru că a avut ”tupeul” să își arate ridurile, fie pentru că nu apare mereu machiată. Vedeta nu i-a lăsat niciodată pe hateri să își verse frustrările la imaginile pe care le posta cu ea, naturală.

„Ești bătrânică. Mai ai un an și intri la pensie. O mai arzi în culori. Really?”, i-a scris cineva, la un moment dat, juratei de la iUmor. „Pot să am și vârsta Universului. Sunt artist. Respir culoare. Ăsta-i rolul meu”, a fost răspunsul Deliei.

Și Giulia Nahmany a dezvăluit că, ani la rând, mersul la piscină a reprezentat un veritabil stres din punct de vedere al afișării în costum de baie. După ce a slăbit peste 35 de kilograme, actrița a renunțat la complexe și a încurajat femeile să aibă încredere în ele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GIULIA NAHMANY (@giulianahmany)

ADVERTISEMENT