Sport

Verdict dur al lui Basarab Panduru după un nou eșec european al CFR-ului. ”Dan Petrescu vrea să joace un fotbal pe care nu-l știe”

CFR Cluj nu se regăsește de la revenirea lui Dan Petrescu pe bancă. Campioana României a ajuns pe ultimul loc în grupa D în Conference League.
22.10.2021 | 12:03
Verdict dur al lui Basarab Panduru dupa un nou esec european al CFRului Dan Petrescu vrea sa joace un fotbal pe care nul stie
ADVERTISEMENT

Campioana României CFR Cluj a pierdut al doilea meci la rând în mai puțin de o săptămână, 0-1 cu AZ Alkmaar în Conference League, respectiv 0-2 cu Rapid în Liga 1 Casa Pariurilor.

Trupa lui Dan Petrescu a făcut o primă repriză extrem de salbă, a încasat gol în minutul 18 al întâlnirii cu Alkmaar, apoi a alergat în gol după egalare.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru critică jocul CFR-ului și așteptările antrenorului Dan Petrescu

În meciul dintre CFR Cluj și AZ Alkmaar diferența a fost făcută de prestația echipelor din prima repriză. În actul secund ardelenii au părut mai motivați, dar la fel de lipsiți de idei precum în primele 45 de minute.

”Dacă vorbim despre CFR, nu ar trebui să vorbim despre meciul din seara asta. În prima repriză s-a văzut o diferenţă ca de la cer la pământ. Posesie 70%, ocazii, joc controlat de Alkmaar. A fost o diferenţă foarte mare, nu mă aşteptam.

ADVERTISEMENT

Era clar că venea în formă AZ, dar şi aşa nu mă aşteptam la diferenţa asta. A jucat CFR cu echipe cu o valoarea dublă faţă de ea, Young Boys şi AZ. S-a văzut o mare diferenţă.

Noi când jucăm cu o echipă care valorează de două ori mai puţin, nu se vede diferenţa asta. Nu de meciul ăsta ar trebui să ne luăm. Uitându-te la jucători, vezi că şi ei sunt în scădere de formă.

ADVERTISEMENT

Bordeianu nu mai e la fel ca în sezonul trecut. Parcă Petrescu vrea să joace un fotbal pe care nu ştiu dacă îl ştie, sau dacă îi convine. Am impresia că sunt mai mulţi tehnicieni în teren, nu mai are cine să reupereze mingea, în prima repriză nu au ştiut unde e mingea”, a comentat Basarab Panduru, la Telekom Sport.

CFR mai are șanse mici să treacă de grupă

Cu un singur punct acumulat în trei jocuri, CFR Cluj este ultima în clasamentul grupei D. Olandezii sunt favoriți. Au 7 puncte și sunt ca și calificați în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT

Pentru feroviarii ardeleni urmează o perioadă complicată în Conference League, cu două jocuri în deplasare, la Alkmaar și Randers, în acest moment favoritele la calificare.

Abia în ultima etapă CFR va evolua din nou în fața propriilor suporteri, pe 9 decembrie, cu Jablonec. Cel mai probabil până la înfruntarea cu cehii lucrurile se vor fi lămurit în privința șanselor de accedere în etapa următoare a Conference League.

Nici în Liga 1 Casa Pariurilor nu le va fi mai ușor fotbaliștilor lui Dan Petrescu. CFR-ul întâlnește luni, 25 octombrie, pe Sepsi Sfântu Gheorghe apoi, până la meciul cu Alkmaar, vor întâlni și revelația actualului campionat FC Voluntari.

ADVERTISEMENT