News

Veste bună pentru milioane de români. Când intră banii pe cardurile de alimente în aprilie

A fost anunțată data oficială când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente. Aproximativ 2,6 milioane de români îi așteaptă.
14.04.2024 | 18:46
Veste buna pentru milioane de romani Cand intra banii pe cardurile de alimente in aprilie
Veste bună pentru milioane de români. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că începând de luni, 15 aprilie, cardurile pentru alimente vor fi încărcate.

Aproximativ 2,6 milioane de români vor primi cei 250 de lei

Potrivit listelor de beneficiari eligibili centralizate Guvern, de acest ajutor, care face parte din programul ”Sprijin pentru România”, beneficiază aproximativ 2,6 milioane de români.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili, ce fac parte din categoriile vulnerabile, vor primi, începând de luni, pe cardurile de alimente cei 250 de lei.

Adrian Câciu a transmis, duminică, pe pagina sa de Facebook, că procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 15-25 aprilie 2024.

ADVERTISEMENT

„De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris Adrian Câciu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului ministrului Adrian Câciu, acest sprijin acordat de Guvernul României este destinat anumitor categorii de beneficiari eligibili. Este vorba despre:

  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de cel mult 2.000 lei.
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, având venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
  • familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
  • persoanele și familiile care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în
  • baza legilor cu caracter special, cu venituri lunare de cel mult 2.000 lei.
  • persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.
ADVERTISEMENT

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile și beneficiază de acest program pot să utilieze cei 250 de lei pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde.

ADVERTISEMENT