Life

Veste bună pentru români, de la Amazon. Serviciul care este oferit pe gratis

Veste bună pentru românii care fac cumpărături de pe Amazon. Ce se serviciu este pus la dispoziție în mod gratuit, din septembrie.
07.11.2023 | 21:10
Veste buna pentru romani de la Amazon Serviciul care este oferit pe gratis
Ce se întâmplă cu Amazon. Sursa foto: The Verge
ADVERTISEMENT

Românii care fac cumpărături de pe Amazon primesc o veste bună, legată de modalitatea de livrare a produselor comandate. Un astfel de serviciu este pus la dispoziție și de multe magazine online din țară, dar mai rar. Despre ce este vorba, mai exact?

Ce serviciu oferă gratuit Amazon?

De pe Amazon se pot achiziționa produse fără plată la livrare. Este un serviciu pe care renumita companie îl asigură din septembrie și în România. Există, însă, și o condiție pentru această facilitate. Trebuie făcute cumpărături de o anumită sumă.

ADVERTISEMENT

Concret, românii care vor introduce în coșul de cumpărături produse de o sumă totală de minim 49 de euro nu vor mai fi nevoiți să scoată din portofel și costul pentru transportul firmei de curierat. Pe lângă țara noastră, serviciul gratuit de livrare mai este valabil și în Bulgaria, Cehia, Austria sau Danemarca.

Pe Amazon sunt valabile o mulțime de produse. De la articole vestimentare, până la instrumente de grădinărit, electrocasnice sau bijuterii. În această perioadă sunt multe reduceri, având în vedere că se apropie Black Friday, perioadă cunoscută pentru prețurile mai mici.

ADVERTISEMENT

Cum să faci cumpărături de Black Friday

Cu toate că multe produse vor face cu ochiul de Black Friday, datorită costurilor mai mici, trebuie să fiți precauți, fiindcă nu sunt exclusele țepele. ANPC a atras atenția de curând să fim atenți să nu oferim PIN-ului cardului, conturile bancare sau CNP-ul.

”Recomandăm consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele şi sa garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziționat efectiv produsul.

ADVERTISEMENT

În cazul produselor susceptibile de a se deteriora sau a se perima rapid, prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de vânzător in aceeași suprafață de vânzare în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.”, a comunicat ANPC.

Pentru orice problemă întâmpinată se va contacta direct comerciantul, iar dacă nu se rezolvă cu acesta, se pot apela reprezentanții ANPC. Aceștia vor face verificări amănunțite și pot aplica amenzi. De asemenea, pot lăsa și un avertisment pentru a nu se mai produse înșelătorii.

ADVERTISEMENT

Amazon este unul dintre cele mai vechi site-uri de cumpărături online. Își are sediul în Washington, Statele Unite ale Americii, și a fost înființat pe 5 iulie 1994, de către Jeff Bezos. Acesta se află în prezent pe lista celor mai bogați oameni din lume.

ADVERTISEMENT
Tags: