Sporturi

Veste bună pentru Simona Halep: turneul de la Madrid se va disputa cu spectatori

22.04.2021 | 14:00
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit o veste excelentă înaintea debutului la turneul WTA 500 de la Stuttgart, primul pe zgură al sezonului. Următorul eveniment sportiv la care numărul 3 mondial va participa, Mutua Madrid Open se va disputa cu spectatori în tribune!

Directorul competiției patronate de Ion Țiriac, Gerard Tsobanian, a făcut marele anunț, dar a precizat că accesul publicului va fi restricționat, totuși, în limita a 40% din capacitatea arenelor.

ADVERTISEMENT

”Desigur, ne-am fi dorit să umplem toate locurile disponibile, dar trebuie să ne asigurăm că evenimentul va fi sigur pentru sănătatea celor implicați”, a declarat Tsobanian, pentru platforma spaniolă ABC.

Simona Halep are două titluri la Madrid

Numărul 3 mondial, Simona Halep, este una dintre vedetele turneului de la Madrid, patronat de miliardarul român Ion Țiriac. Halep are în palmares patru finale în capitala Spaniei, două dintre acestea câștigate, ultima oară în 2017.

ADVERTISEMENT

Anul trecut turneul de categorie WTA 1000 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Anul acesta, la Mutua Madrid Open și-au anunțat prezența toate jucătoarele din Top 40, cu excepția Serenei Williams, acesta aflându-se în război deschis cu patronul evenimentului, Ion Țiriac.

Turneul Mutua Madrid Open se va derula în perioada 27 aprilie – 9 mai, iar Simona Halep este al treilea cap de serie, conform clasamentului mondial WTA.

ADVERTISEMENT

Cum se simte Simona Halep înaintea debutului pe zgură în 2021

Românca a ajuns la Stuttgart la sfârșitul săptămânii trecute și va juca primul meci al turneului din Germania, joi, după ce a primit un bye în runda inaugurală.

Confruntată cu serioase probleme fizice, care au determinat-o să refuze convocarea la întâlnirea dintre România și Italia, din Fed Cup, și din cauza cărora a abandonat în turul 3 la Miami, sportiva din România a declarat că nu se simte pregătită 100%, dar că va jucat la Stuttgart, tocmai pentru a avea meciuri și pentru a fi pregătită pentru marile turnee ce vor urma.

ADVERTISEMENT

Agenda sportivei mai cuprinde participarea, în perioada următoare, la Open-ul de la Roma, unde trebuie să-și apere titlul cucerit anul trecut, dar și la Roland Garros, turneul preferat al Simonei Halep.

ADVERTISEMENT