Sport

Vește excelentă pentru suporterii Universității Craiova. Nicușor Bancu revine la antrenamentele pe teren

Nicușor Bancu s-a recuperat miraculos după ruptura de ligamente încrucișate, iar căpitanul Universității Craiova va reveni la antrenamentele pe teren.
21.02.2023 | 15:30
Veste excelenta pentru suporterii Universitatii Craiova Nicusor Bancu revine la antrenamentele pe teren
Vește excelentă pentru suporterii Universității Craiova. Nicușor Bancu revine la antrenamentele pe teren. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Suporterii „alb-albaștrilor” primesc o veste bună înaintea partidei FC Voluntari – Universitatea Craiova, care este programată duminică, de la ora 17:45. Revenirea în tricoul formației din Bănie se apropie pentru Nicușor Bancu, care va începe antrenamentele pe teren.

Nicușor Bancu, cu un pas mai aproape de revenirea la Universitatea Craiova. Căpitanul oltenilor va începe antrenamentele pe teren

Universitatea Craiova primește o veste bună din partea lui Nicușor Bancu, după ultimele teste efectuate la Roma. Internaționalul român a fost supus mai multor controale medicale de către Pier Paolo Mariani, doctorul care l-a operat pe oltean în capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a primit aprobarea doctorului italian pentru a începe antrenamentele pe suprafața de joc. Oltenii erau convinși că recuperarea lui Nicușor Bancu a decurs conform așteptărilor doctorului Mariani, așa cum Alin Burileanu a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK.

Astfel, Nicușor Bancu își va relua activitatea sportivă după aproximativ trei luni și jumătate de la accidentare. Căpitanul oltenilor va reveni la antrenamentele oltenilor, însă acesta va lucra separat de lotul antrenat de Eugen Neagoe pentru început.

ADVERTISEMENT

„Căpitanul nostru a efectuat astăzi un nou control medical la celebra clinică Villa Stuart din Roma. Vestea excelentă a zilei este că medicul Pier Paolo Mariani a hotărât că Nicușor Bancu poate începe din acest moment antrenamentele pe teren”, au scris oltenii pe pagina de Facebook a clubului.

Mihai Rotaru a oferit detalii despre starea lui Nicușor Bancu: „Există șanse să joace în luna aprilie”

Mihai Rotaru a vorbit despre revenirea lui Nicușor Bancu la FANATIK SUPERLIGA, iar finanțatorul oltenilor a declarat că internaționalul român poate bifa câteva meciuri din actualul sezon. Oltenii se așteaptă ca Nicușor Bancu să revină în luna aprilie, însă rămâne de văzut dacă staff-ul medical îl va menaja.

ADVERTISEMENT

„Există șanse ca Nicușor Bancu să joace în luna aprilie, dar staff-ul tehnic va decide la momentul respectiv dacă îl vom proteja încă o lună să își facă și cantonamentul de vară și să reintre.

Pe 16 sau 17 februarie merge la Roma, la doctorul Mariani, pentru ultimul control și în mod normal trebuie să îi dea OK-ul să iasă pe teren. Treptat, pas cu pas. Are 3 luni de zile până spre sfârșitul lui aprilie”, a declarat Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii februarie, Alin Burileanu a declarat că Nicușor Bancu s-a refăcut miraculos după accidentarea din partida cu Rapid București. Kinetoterapeutul echipei naționale a României a vorbit pentru FANATIK despre progresele făcute de căpitanul Universității Craiova.

„Ca idee suntem destul de înainte cu recuperarea, sunt foarte, foarte mulți pacienți care nici după cinci luni nu fac ce face el acum. Păstrez liniile în mare ale protocolului, pentru că este clar că exercițiile pe care le face sunt tot pentru două luni și jumătate ca să nu influențăm cu nimic.

Capacitate de efort are, forță are și ar putea să joace și în seara asta, dar nu știe nimeni ce preț ar putea să aibă asupra ligamentului sau osului. Sunt cazuri care au jucat și la trei luni și jumătate, dar nu sunt pe tiparul acesta, nu aș putea să accept așa ceva”, a spus Alin Burileanu.


  • Cota BETANO pentru U Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT