Sport

Naţionala de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Grupă de foc pentru “tricolori”. Update exclusiv

Naţionala de polo a României s-a calificat in extremis la Jocurile Olimpice de la Paris. "Tricolorii" şi-au aflat grupa preliminară de la turneul din vară.
17.02.2024 | 20:15
Nationala de polo a Romaniei sa calificat la Jocurile Olimpice de la Paris Grupa de foc pentru tricolori Update exclusiv
Naţionala de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Grupă de foc pentru "tricolori". Sursa: Facebook COSR
ADVERTISEMENT
17-02-2024
18:19

România, grupă de foc la Jocurile Olimpice de la Paris!

La câteva ore după ce au primit vestea calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, “tricolorii” de la polo şi-au aflat şi adversarii din grupa preliminară de la Paris. Iar misiunea nu este deloc simplă.

România va juca în grupa A alături de campioana mondială – Croația, de argintul mondial – Italia, de finalista olimpică din 2020 – Grecia, de Muntenegru și Statele Unite ale Americii. În grupa B joacă Ungaria, Serbia, Spania, Australia, Franța, Japonia.

Naţionala de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Grupă de foc pentru
Naţionala de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Grupă de foc pentru “tricolori”
17-02-2024
14:42

Explozie de bucurie în lotul "tricolorilor"!

Jucătorii naţionalei României au fost anunţaţi de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. A fost o explozie de bucurie în lotul “tricolor” după aflarea veştii.

Poloiştii României s-au fotografiat cu biletele de Paris, iar diseară, de la ora 19:00 îşi vor afla şi adversarii din grupele preliminare de la Jocurile Olimpice din vară.

România are o echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris. După handbal la Rio în 2016, respectiv fotbal şi baschet 3×3 în 2020, naţionala masculină de polo a reuşit calificarea la competiţia supremă din această vară.

Naţionala de polo a României s-a calificat in extremis la Jocurile Olimpice de la Paris!

FANATIK a aflat că România a profitat de retragerea Africii de Sud, una dintre cele 8 echipe calificate la Jocurile Olimpice înaintea Campionatului Mondial de la Doha, la care a participat şi România.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile noastre, oficialii Federaţiei Române de Polo aşteaptă confirmarea oficială de la forul mondial, iar jucătorii deocamdată nu au fost anunţaţi că s-au calificat la Jocurile Olimpice.

Ultima participare a echipei naţionale de polo pe apă la Jocurile Olimpice a fost în urmă cu 12 ani la Londra, când actualul preşedinte al Federaţiei, Alexandru Matei era jucător.

ADVERTISEMENT

Cum s-a calificat România la Jocurile Olimpice!

Naţionala României se află în acest moment la Doha, unde a încheiat competiţia pe locul 10. “Tricolorii” au pierdut meciul pentru locurile 9-10 cu Statele Unite, scor 9-13, dar americanii erau deja calificaţi la Jocurile Olimpice.

La Jocurile Olimpice de la Paris sunt calificate 12 formaţii: 8 care se ştiau înaintea Campionatului Mondial plus 4 de la competiţia din Doha. Echipele sunt împărţite în două grupe preliminare a câte şase echipe, iar primele patru se califică în sferturi.

ADVERTISEMENT

Echipele calificate la Jocurile Olimpice: Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Spania, Australia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Italia şi România. Având în vedere că primele 9 clasate de la Mondiale sunt calificate, locul Africii de Sud a fost luat de România, ocupanta locului 10.

Naţionala României se întoarce duminică în ţară

Tragerea la sorţi a celor două grupe de la Jocurile Olimpice de la Paris va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00. România are o şansă bună de a pătrunde în fazele eliminatorii, în condiţiile în care merg mai departe 4 din cele 6 echipe.

ADVERTISEMENT

Naţionala României se va întoarce în ţară de la Doha în cursul zilei de duminică cu o cursă Qatar Airways. Turneul de polo de la Jocurile Olimpice se va disputa între 27 iulie şi 11 august.

  • 10 este numărul de calificări ale naţionalei României la CM de Polo
  • 2012 este ultima ediţie de JO la care s-a calificat România
ADVERTISEMENT