Sport

România joacă barajul pentru calificarea la JO. ”Tricolorii”, locul 3 în grupă la Campionatul Mondial de polo 2024

Naționala masculină a României a fost învinsă de Italia, scor 16-10, în ultimul meci din grupa de la CM de polo pe apă, dar va juca barajul pentru calificarea la JO 2024
09.02.2024 | 16:44
Romania joaca barajul pentru calificarea la JO Tricolorii locul 3 in grupa la Campionatul Mondial de polo 2024
România, locul 3 în grupă la Campionatul Mondial de polo 2024. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a terminat pe locul 3 în grupă la Campionatul Mondial de polo 2024, de la Doha (Qatar) și va juca duminică, 11 februarie, meci de baraj cu Muntenegru pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

România este în grafic la Campionatul Mondial de polo 2024

Naţionala României, pregătită de Bogdan Rath, a pierdut vineri ultima partidă din grupa D de la Campionatul Mondial de polo 2024 împotriva puternicei reprezentative a Italiei, cu scorul de 16-10 (4-3, 4-4, 5-2, 3-1). Tricolorii au făcut două reprize foarte bune, iar la jumătatea timpului de joc, rezultatul pe tabelă era foarte strâns, 8-7 pentru Italia, care s-a desprins însă în ultimele două reprize.

ADVERTISEMENT

Pentru România au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Tudor Fulea (2), Matei Luţescu (2), Andrei Prioteasa (1), Silvian Colodrovschi (1) şi Andrei Neamţu (1). Cu probleme medicale, Țepeluș și Vancic nu au jucat, fiind menajați pentru meciul de baraj pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2024.

Selecționerul Bogdan Rath este optimist înaintea barajului pentru calificarea la JO 2024

”Sunt foarte mulțumit de evoluția jucătorilor. Au jucat fără complexe atât cu Ungaria, cât și cu Italia. Nu vreau să critic arbitrajul, dar cu Italia au fost două momente-cheie pe care, în opinia mea, arbitrii partidei nu le-au jucat cum trebuie”, a declarat selecționerul Bogdan Rath (51 de ani), în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a mai precizat: ”Sunt bucuros de faptul că echipa crește de la meci la meci, de la competiție la competiție. Nu putem sări însă 10 trepte deodată. Sunt optimist în privința barajului cu Muntenegru, care va fi decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2024. Mai există însă și șansa locului 9, pentru a ajunge la Olimpiadă.

Când am plecat la drum nu se gândeam că vom ajunge să ne batem pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, ne gândeam la Jocurile din 2028. Vom face tot posibilul pentru a merge la Paris”.

ADVERTISEMENT

România pornește cu șansa a doua în barajul cu Muntenegru, pentru calificarea în sferturile Campionatului Mondial de polo 2024 și implicit la Jocurilor Olimpice. Tricolorii au pierdut ultima confruntare cu Muntengru, scor 11-18, în ianuarie, la Campionatul European din Croaţia, pentru locurile 5-8. România s-a clasat pe locul la CE.

Naționala masculină de polo este singura echipă cu care România mai poate participa la Jocurile Olimpice 2024, după ce reprezentativa feminină de handbal a ratat calificarea.

ADVERTISEMENT

România s-a calificat după 11 ani la Campionatul Mondial de polo 2024

Cu o victorie împotriva Kazahstanului (25-3), România s-a clasat pe locul 3 în grupă, cu 3 puncte. În primul meci de la CM 2024, tricolorii au fost învinși de Ungaria (8-15). Clasamentul grupei D arată astfel: 1. Ungaria (8 puncte), 2. Italia (7), 3. România (3), Kazahstan (0).

Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturile de finală, formaţiile de pe poziţiile doi şi trei joacă baraj pentru sferturi.

Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, vor obţine biletele pentru Paris. Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024.

Naționala masculină de polo a României a revenit în elita mondială, după 11 ani de pauză. ”Tricolorii” s-au calificat la Campionatul Mondial de polo 2024, după ce, în ianuarie, a reușit accesul în primele opt echipe la Campionatul European 2024 din Croația.

ADVERTISEMENT