Sport

Veste importantă pentru Edi Iordănescu și naționala României! Internaționalul belgian s-a accidentat grav și ratează EURO 2024

Edi Iordănescu și naționala României au primit o veste importantă cu două luni înainte de EURO 2024. Una dintre vedetele Belgiei s-a accidentat și ratează turneul final.
16.04.2024 | 17:00
Veste importanta pentru Edi Iordanescu si nationala Romaniei Internationalul belgian sa accidentat grav si rateaza EURO 2024
Unul dintre atacanții naționalei Belgiei s-a accidentat și va rata EURO 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Naționala Belgiei a primit o lovitură grea cu două luni înainte de EURO 2024. Thorgan Hazard, extrema celor de la Anderlecht, s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Royale Union (2-1) și va lipsi de pe teren o lungă perioadă de timp. Internaționalul belgian de 31 de ani ratează turneul final din vară.

Veste importantă pentru Edi Iordănescu și naționala României! Internaționalul belgian s-a accidentat grav și ratează EURO 2024

Belgia este favorită la câștigarea Grupei E din care mai fac parte România, Slovacia și Ucraina. Naționala lui Domenico Tedesco a primit o veste proastă cu două luni înainte de primul meci din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Thorgan Hazard, jucătorul cu 47 de apariții în naționala Belgiei, s-a accidentat grav la genunchi, iar diagnosticul a fost unul crunt. Fostul fotbalist de la Chelsea sau Borussia Dortmund a suferit o leziune a ligamentului încrucișat anterior și nu va fi prezent la EURO 2024.

Fotbalistul cotat în prezent la 6 milioane de euro de Transfermarkt.com va sta pe bară aproximativ 6 luni. Thorgan Hazard a ieșit accidentat în minutul 37 al meciului Anderlecht – Royale Union, scor 2-1, în etapa a 3-a din play-off-ul campionatului belgian.

ADVERTISEMENT

Anderlecht, anunț îngrijorător despre Thorgan Hazard

Thorgan Hazard a adunat 47 de apariții în naționala Belgiei, reușind să marcheze 9 goluri. Jucătorul care evoluează în extrema stângă mai are contract cu Anderlecht până în iunie 2026. Zulte Waregem, Monchengladbach sau PSV sunt alte cluburi de top din cariera atacantului.

”În meciul de duminică împotriva lui Union, Thorgan Hazard a fost nevoit să părăsească terenul cu o accidentare la genunchi înainte de pauză. Scanarea de luni dimineața a confirmat o leziune a ligamentului încrucișat anterior.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că sezonul lui Thorgan s-a încheiat și atacantul va fi indisponibil pentru o perioadă lungă de timp. În zilele următoare sunt programate examinări suplimentare pentru a stabili perioada exactă de indisponibilitate.

Întregul club îi urează lui Thorgan o recuperare rapidă și completă. Curaj, Toto”, a fost anunțul făcut de Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Belgia, două meciuri amicale înainte de EURO 2024

Belgia va disputa două meciuri de pregătire înainte de turneul final din vară. Naționala lui Domenico Tedesco le înfruntă pe Muntenegru (5 iunie) și Luxemburg (8 iunie). Belgienii vor debuta la EURO 2024 împotriva Slovaciei pe 17 iunie, ora 19:00, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt.

Ulterior, „Dracii roșii” vor da piept cu naționala României, pe 22 iunie, ora 22:00. Duelul de foc va fi găzduit de Rhein Energie Stadion din Koln. În ultima etapă din grupe, Belgia se duelează cu Ucraina, 26 iunie, ora 19:00, pe MHP Arena din Stuttgart.

ADVERTISEMENT