Sport

S-a aflat și ultima echipă din grupa României! Pe cine întâlnesc ”tricolorii” în primul meci de la Euro 2024 + programul jocurilor

România și-a aflat a patra adversară din grupa de la Euro 2024. Elevii lui Edi Iordănescu se vor duela cu Ucraina în primul meci din Germania.
27.03.2024 | 00:38
Sa aflat si ultima echipa din grupa Romaniei Pe cine intalnesc tricolorii in primul meci de la Euro 2024  programul jocurilor
S-a aflat și ultima echipă din grupa României la Euro 2024. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ucraina a învins Islanda, scor 2-1, în barajul de calificare pentru Euro 2024. Mudryk și compania au revenit pe tabela de marcaj, după ce nordicii conduceau cu 1-0 în minutul 53 al meciului.

România debutează cu Ucraina la Euro 2024

În minutul 30 al înfruntării de la Varșovia, Gudmundsson, fostul coleg al lui Drăgușin la Genoa, a deschis scorul cu un șut plasat, din afara careului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Islanda a condus cu 1-0 la pauză, Ucraina a reușit să revină pe tabela de marcaj prin golurile lui Tsygancov (53) și Mudryk (84). Astfel, România va debuta cu Ucraina la turneul final din Germania, într-un meci care va avea loc pe Allianz Arena din Munchen.

Cine este Ucraina, ultima echipă calificată în grupa României la Euro 2024

Ucraina a fost cea mai valoroasă echipă calificată în play-off-ul B. Naționala vedetelor din Premier League a reușit să treacă în semifinale de Bosnia și Herțegovina, revenind de la 1-0 și câștigând cu 2-1, după două goluri marcate pe final (85 și 88).

ADVERTISEMENT

Ulterior, ucrainienii au întâlnit câștigătoarea din semifinala Israel – Islanda, meci în care nordicii s-au impus cu 4-1 și au sperat că pot forța o revenire la un turneu final.

Cel mai valoros jucător din lotul lui Serghei Rebrov este Oleksandr Zinchenko, căpitanul lui Arsenal, acesta valorând 42 de milioane de euro conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga este urmat în topul celor mai scumpi fotbaliști din naționala Ucrainei de Mykhaylo Mudryk, vedeta lui Chelsea, cotat cu 35 de milioane de euro, și Artem Dovbyk, jucătorul Gironei, evaluat la 30 de milioane de euro.

Cel mai mare progres din lotul ucrainienilor în ultimele luni l-a avut Andriy Lunin, portarul titular al lui Real Madrid, cel care l-a scos din poartă pe Kepa, după ce Courtois a avut nevoie de o operație. Lunin și-a dublat valoarea față de decembrie 2023, ajungând să valoreze 16 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Programul României la Euro 2024

  • România – Ucraina, pe 17 iunie, ora 16:00 (Allianz Arena, Munchen)
  • Belgia – România, pe 22 iunie, ora 22:00 (Rhein Energie, Koln)
  • Slovacia – România, pe 26 iunie, ora 19:00 (Waldstadion, Frankfurt)

Grupa de un miliard de euro pe care o are România

În grupa României de la Euro 2024, Belgia are de departe cel mai valoros lot. ”Diavolii roșii” valorează nu mai puțin de 545 de milioane de euro, fiind urmați în clasament de jucătorii ucrainieni (354 milioane de euro).

Locul al treilea este ocupat de naționala Slovaciei, selecționată a cărei jucători sunt evaulați la suma de 124,9 milioane de euro.

Elevii lui Edi Iordănescu se situează pe ultimul loc în topul celor mai valoroase loturi din grupa E, fiind cotați la doar 95,8 milioane de euro.

Cele 4 echipe din grupa României de la EURO 2024
Cele 4 echipe din grupa României de la EURO 2024
ADVERTISEMENT