News

Veste importantă pentru pensionari! Când intră pensiile majorate în ianuarie 2024

Data la care intră pensiile majorate în ianuarie 2024 a fost anunțată de reprezentanții Casei de Pensii. Când ajung banii la seniori?
03.01.2024 | 07:44
Veste importanta pentru pensionari Cand intra pensiile majorate in ianuarie 2024
Când intră pensiile majorate în ianuarie 2024. colaj Fanatik/ Foto Hepta/Pinterest
ADVERTISEMENT

Veste importantă pentru pensionari! Data la care intră pensiile majorate în ianuarie 2024 a fost anunțată de reprezentanții Casei de Pensii. Începând din 2024, vârstnicii din România primesc pensii mai mari cu 13,8 la sută.

Când vor primi vârstnicii pensiile majorate în ianuarie 2024

Astfel, valoarea punctului de pensie va ajunge de la 1.785 lei la 2.032 lei. Mai mult, o veste bună primesc și beneficiarii indemnizației sociale. Aceasta care va crește de la 1.125 lei la 1.281 lei în acest an.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește noile taloane de pensii, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că tipărirea lor a început de la jumătatea lunii decembrie 2023. Prin urmare, nu vor fi întârzieri la plata pensiilor.

„E important să știe pensionarii că de pe 16 decembrie am început printarea taloanelor de pensie pentru ianuarie 2024. Banii sunt în buget, taloanele sunt printate și cei de la poștă vor începe din ianuarie să ducă pensiile prin poștă.

ADVERTISEMENT

Pensiile vor ajunge la timp, pensionarii trebuie să știe că banii sunt în buget și trebuie să știe că în ianuarie și septembrie vor beneficia de drepturi conferite de lege”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a transmis că pensiile majorate vor ajunge la seniori de miercuri, 3 ianuarie, potrivit România TV. Prin urmare, livrarea banilor pentru pensionari va începe încă din a treia zi a anului.

ADVERTISEMENT

Creșterea pensiilor va avea loc în două etape

De altfel, Daniel Baciu spune că angajații Casei de Pensii au lucrat chiar și în weekend-uri, pentru a reuși să termine în timp util tipărirea taloanelor de pensii. Baciu a ținut să precizeze că nu vor exista întârzieri.

Singurele întârzieri s-ar putea înregistra în cazul beneficiarilor care primesc pensiile pe card. Șeful Casei de Pensii a transmis că instituția „lucrează pentru a elimina riscurile acestor întârzieri”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Amintim că în acest an pensiile vor fi majorate în două etape. Prima creștere a avut loc la 1 ianuarie 2024, cu 13,8 la sută, atât cât este rata inflației, iar cea de-a doua se va înregistra în toamnă, prin recalcularea pensiilor.

 

ADVERTISEMENT