Sport

Veste importantă pentru suporterii Rapidului înaintea derby-ului cu U Craiova! Fotbalistul de națională a revenit la antrenamente

Veste bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova din SuperLiga. Unul dintre fotbaliștii de națională ai giuleștenilor a revenit pe teren.
24.03.2024 | 16:27
Veste importanta pentru suporterii Rapidului inaintea derbyului cu U Craiova Fotbalistul de nationala a revenit la antrenamente
Revenire importantă la Rapid chiar înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Veste foarte bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova, sâmbătă, 30 martie, ora 21:00, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii. Mattias Kait, mijlocașul central al giuleștenilor, a revenit pe teren după o accidentare. Luna trecută, internaționalul estonian a fost operat de urgență la o clinică din Anglia.

Veste importantă pentru suporterii Rapidului înaintea derby-ului cu U Craiova! Fotbalistul de națională a revenit la antrenamente

Rapid a pierdut primul duel din play-off-ul SuperLigii. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a cedat pe teren propriu cu Farul, scor 1-2, iar liderul FCSB s-a distanțat la 7 puncte în clasament după victoria cu Sepsi (2-1).

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au primit o veste bună cu aproximativ o săptămână înaintea derby-ului de pe „Ion Oblemenco” împotriva Universității Craiova. Mattias Kait a revenit pe teren și a început alergările. Internaționalul cu 54 de apariții la naționala Estoniei nu a mai jucat un meci oficial de pe 9 decembrie 2023.

La finalul anului trecut, Mattias Kait a jucat 45 de minute în Rapid – FC Voluntari, scor 1-2, în etapa a 19-a din SuperLiga. Mattias Kait s-a operat de urgență luna trecută la o clinică specializată din Anglia. Kait a avut mari dureri la aductorul drept.

ADVERTISEMENT

Mattias Kait revenise în cantonamentul din Antalya, însă accidentarea a recidivat

Problemele medicale pe care le-a acuzat Mattias Kait l-au făcut să rateze ultimele două meciuri oficiale din 2023. Mijlocașul central care mai are contract cu Rapid până în iunie 2026 revenise la antrenamentele „alb-vișiniilor” în cantonamentul de iarnă din Antalya.

Mai mult decât atât, Mattias Kait a fost integralist în amicalul cu Sabah Baku (1-2). Situația medicală a fotbalistului de 25 de ani s-a complicat și a fost transportat în Anglia pentru o intervenție chirurgicală de urgență.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Mattias Kait a adunat 21 de apariții, fără să marcheze vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă la Rapid. Fotbalistul născut la Tallinn a fost transferat de Rapid la începutul anului 2022 de la Bodo/Glimt.

Xian Emmers, primele minute la Rapid după aproape 5 luni de absență

O altă revenire importantă la Rapid este cea a lui Xian Emmers. Mijlocașul belgian, unul dintre preferații lui Dan Șucu, a bifat primele minute în tricoul „alb-vișiniu” după accidentare în amicalul cu CS Mioveni (4-1).

ADVERTISEMENT

Xian Emmers nu mai jucase de pe 1 octombrie 2023 de la FC Hermannstadt – Rapid (1-1). „Xian este 100% apt de joc”, a transmis Rapid pe căile oficiale de comunicare înaintea amicalului cu CS Mioveni.

ADVERTISEMENT