Sport

Rapid, victorie categorică într-un amical cu CS Mioveni. Revenire importantă în tabăra giuleștenilor

Profitând de pauza cauzată de meciurile naționalei, Rapid a jucat un amical cu CS Mioveni. Trupa lui Cristiano Bergodi s-a impus extrem de clar.
23.03.2024 | 18:05
Rapid victorie categorica intrun amical cu CS Mioveni Revenire importanta in tabara giulestenilor
Profitând de pauza cauzată de meciurile naționalei, Rapid a jucat un amical cu CS Mioveni. Trupa lui Cristiano Bergodi s-a impus extrem de clar. Sursă foto: fcrapid.ro
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au început cu stângul play-off-ul din SuperLiga și au pierdut partida de pe teren propriu cu Farul, scor 1-2. În urma acestui eșec, ”vișinii” au coborât pe ultima treaptă a podiumului, la 7 puncte în spatele liderului FCSB.

Victorie lejeră pentru Rapid în amicalul cu CS Mioveni

Într-o partidă amicală disputată la Baza Constructorul, Rapid a învins cu scorul de 4-1 formația CS Mioveni, ocupanta locului 5 în Liga 2. Deși scorul indică o victorie la pas, aceasta s-a conturat abia în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

Golurile giuleștenilor au fost marcate de Borisav Burmaz (9), Claudiu Petrila (51 din penalty, 54) și Alexandru Albu (69), în timp ce pentru echipa pregătită de Constantin Schumacher a punctat Remus Guțea (27).

De la Rapid au lipsit jucătorii plecați la echipele naționale, Marian Aioani, Robert Bădescu, Andrei Borza, Bogdan Ungureanu și Albion Rrahmani, în timp ce Paul Iacob, Cristian Săpunaru, Chris Braun, Ermal Krasniqi și Răzvan Oaidă au fost menajați.

ADVERTISEMENT

Pentru CS Mioveni nu au jucat jucătorii împrumutați de la Rapid, Cristian Ignat și Alexandru Stan, cei doi fiind convocați la loturile naționale U21, respectiv U19. Acesta din urmă chiar a înscris un gol în victoria împotriva Germaniei U19 de la Turul de Elită.

Emmers a revenit pe teren după 5 luni

În meciul amical cu CS Mioveni, antrenorul Cristiano Bergodi a folosit următoarea formulă de echipă: Drăghia (Briciu 78) – Onea, D. Grigore, I. Cristea, El Sawy (Nenciu 78) – Djokovic (A. Albu 64), Emmers (Hromada 46) – Bamgboye (G. Gheorghe 78), Cîrjan (Hasani 64), Petrila (Papeau 64) – Burmaz.

ADVERTISEMENT

De remarcat este revenirea lui Xian Emmers, care a jucat pentru prima dată după mai bine de 5 luni de la accidentarea suferită. De altfel, acționarul minoritar Victor Angelescu a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că speră ca mijlocașul belgian să prindă 15-20 de minute în următoare întâlnire din SuperLiga.

Emmers a fost om de bază în echipa lui Cristiano Bergodi la începutul sezonului. Mijlocașul belgian, adus de Rapid în septembrie 2022, s-a accidentat într-un meci cu Hermannstadt și a lipsit mai bine de 5 luni de pe teren.

ADVERTISEMENT

În direct la FANATIK SUPERLIGA, acționarul majoritar Dan Șucu a dezvăluit încă de la începutul lunii februarie că îi va prelungi contractul lui Xian Emmers cu un an, acesta fiind jucătorul favorit al omului cu banii din Giulești.

ADVERTISEMENT