News

Veste proastă despre vaccinul împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila anunţă cât va mai dura până va începe imunizarea populaţiei

22.05.2020 | 13:34
Veste proasta despre vaccinul impotriva coronavirusului Alexandru Rafila anunta cat va mai dura pana va incepe imunizarea populatiei
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din întreaga lume sunt în căutarea unui vaccin împotriva coronavirusului, însă veștile sunt destul de proaste în acest sens.

Veste proastă despre vaccinul împotriva coronavirusului

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a veenit cu o veste proastă și a anunțat că un vaccin împotriva coronavirusului nu va disponibil în această toamnă.

ADVERTISEMENT

”Sunt 122 de vaccinuri în faza de testare, opt dintre ele sunt mai avansate și se administrează la om în anumite stadii. Sperăm să avem un vaccin anul viitor care să poată fi scos masiv pe piață”, a declarat Rafila la Antena 3.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că este puțin probabil să avem un vaccin în acest an și crede că termenul cel mai realist este un an, un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii anunță să nu ne bazăm pe un vaccin în viitorul apropiat

”Opinia generală este că înainte de anul viitor nu o să avem un vaccin. Nu există în intenția OMS să oblige pe cineva să facă vaccinul, asta ține de politica fiecărei țări”, a menționat medicul.

Vaccinul împotriva COVID-19 inventat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford intră în faza a II-a de testare. Vor lua parte la acțiune, pe lângă persoane mature, și o grupă de vârstă a copiilor.

ADVERTISEMENT

Un important cercetător din SUA le transmite guvernelor să nu se bazeze pe un vaccin în viitorul apropiat și să izoleze oamenii bolnavi de cei sănătoși, pentru a se asigura că boala nu se răspândește în continuare.

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat că va fi prima companie care va furniza un vaccin împotriva noului coronavirus, începând cu luna septembrie a acestui an. Compania afirmă că are capacitatea de a produce un miliard de doze de vaccin anul acesta și cel următor.

ADVERTISEMENT

O companie americană oferă o veste excelentă în perspectiva luptei cu pandemia și spune că un vaccin anti-coronavirus a fost testat cu succes, producând anticorpi la animale.

ADVERTISEMENT