Sport

Veste proastă pentru CSA Steaua! A expirat denumirea pe care clubul o rezervase pentru promovarea în SuperLiga!

Vești proaste pentru CSA Steaua și suporterii „roș-albaștrilor”. Denumirea pe care „militarii” au rezervat-o pentru o eventuală promovare în SuperLiga a expirat.
24.03.2024 | 12:33
Veste proasta pentru CSA Steaua A expirat denumirea pe care clubul o rezervase pentru promovarea in SuperLiga
Veste proastă pentru CSA Steaua! Numele rezervat de „militari” pentru o posibilă promovare în SuperLiga a expirat. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua este blocată pentru al treilea sezon consecutiv în liga secundă. În precedentele două sezoane, echipa lui Daniel Oprița s-a calificat în play-off și a luptat pentru promovare, însă forma de organizare i-a împiedicat pe „militari” să urce pe prima scenă. În actuala stagiune, clubul deținut de Ministerul Apărării Naționale va juca în play-out-ul ligii secunde.

Veste proastă pentru CSA Steaua, blocată în Liga 2

CSA Steaua nu poate promova în SuperLiga, deoarece reprezintă un club de drept public. „Militarii” au fost cel mai aproape de asocierea cu un privat, care să le confere dreptul de promovare, în vara anului trecut. Mai mult decât atât, CSA Steaua se pregătise la nivel administrativ pentru promovarea în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

La începutul sezonului trecut, clubul din Ghencea a depus la Registrul Național ONG denumirea pe care ar fi folosit-o în cazul în care echipa deținută de MApN s-ar fi asociat cu un privat, iar „militarii” ar fi obținut dreptul, pe parte sportivă, de a promova în SuperLiga.

Totuși, negocierile pe care conducătorii din MApN le-au purtat cu diverși oameni de afaceri nu s-au materializat, iar „militarii” au rămas din nou blocați în liga secundă. În vara anului trecut, CSA Steaua rezervase denumirea „Asociația Club Sportiv Steaua București – Clubul de Lângă Inimă!”, în cazul în care discuțiile pentru asocierea cu un privat s-ar fi concretizat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, nu s-a ajuns la un consens, deoarece Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorea un ONG, în timp ce investitorii au optat pentru SA. Între timp, clubul antrenat de Daniel Oprița a primit o nouă lovitură.

Denumirea rezervată de CSA Steaua pentru promovarea în SuperLiga a expirat

Conform paginii dedicate suporterilor CSA Steaua, „Fidelis Steaua”, perioada de rezervare a numelui ales de CSA Steaua pentru promovarea pe prima scenă, “Asociația Club Sportiv Steaua București – Clubul de lângă inimă!”,  a expirat. Perioada de rezervare a luat sfârșit vineri, 22 martie 2024.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, sursa menționată a precizat că CSA Steaua nu a pus pe masă niciun proiect concret în fața conducătorilor MApN pentru ca aceștia să ia vreo hotărâre. De altfel, clubul antrenat de Daniel Oprița nu a venit cu vreo propunere pentru șefii Ministerului Apărării în cei 3 ani de la promovarea în liga secundă.

Situația administrativă de la CSA Steaua își pune din ce în ce mai mult amprenta asupra situației sportive. În urmă cu două sezoane, „militarii” au terminat pe locul 4 în play-off, care duce la barajul pentru promovarea în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

 

CSA Steaua, apăsată de forma de organizare care nu o lasă să promoveze în SuperLiga

În urmă cu un sezon, echipa antrenată de Daniel Oprița a încheiat în play-off pe locul 2, care duce direct în SuperLiga, însă din cauza formei de organizare „militarii” au rămas în liga secundă. În actuala stagiune, CSA Steaua a terminat sezonul regulat abia pe locul 8.

„Militarii” vor juca pentru prima oară în play-out-ul ligii secunde. „Roș-albaștriii” au fost repartizați în Grupa B a play-out-ului, unde ocupă locul 2 la egalitate cu liderul Chindia Târgoviște. Celelalte echipe pe care le înfruntă CSA Steaua sunt Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Tg. Jiu, CS Tunari și Progresul Spartac.

ADVERTISEMENT