Sport

Veste proastă pentru FCSB! Atacantul de 3 milioane de euro al lui Nordsjaelland e apt pentru retur

FCSB a primit o veste proastă înaintea meciului retur cu Nordsjaelland din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League.
17.08.2023 | 17:31
Veste proasta pentru FCSB Atacantul de 3 milioane de euro al lui Nordsjaelland e apt pentru retur
FCSB a primit o veste proastă înaintea returului cu Nordsjaelland. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB joacă meciul decisiv cu Nordsjaelland pentru calificarea în play-off-ul UEFA Conference League, joi, 17 august, de la ora 20:00. Danezii au primit o veste excelentă înaintea duelului retur cu vicecampioana României. Marcus Ingvartsen, atacantul nordicilor, este apt de joc pentru confruntarea din Danemarca.

Veste proastă pentru FCSB! Atacantul de 3 milioane de euro al lui Nordsjaelland e apt pentru retur

FCSB și Nordsjaelland au remizat în turul de la București, scor 0-0, iar calificarea în play-off-ul UEFA Conference League se va decide pe Stadionul „Right to Dream Park”, din Farum. Marcus Ingvartsen, atacantul transferat de Nordsjaelland pentru 3 milioane de euro în această vară de la Mainz, a revenit în lotul danezilor.

ADVERTISEMENT

Internaționalul danez s-a accidentat în meciul tur cu FCSB și a fost schimbat după 55 de minute cu Benjamin Nygren. Ulterior, Ingvartsen a ratat duelul din campionat cu Randers, câștigat de Nordsjaelland cu 5-0, iar nordicii se temeau că atacantul va fi indisponibil pentru partida cu FCSB.

Totuși, Marcus Ingvartsen a revenit, iar antrenorul Johannes Hoff Thorup l-a inclus pe atacant pe foaia de joc. Deși s-a antrenat cu restul echipei, antrenorul principal al vicecampioanei Danemarcei ar putea să nu-l introducă pe atacant încă din primul minut. În vârstă de 27 de ani, Ingvartsen a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă în primele patru meciuri oficiale ale sezonului pentru Nordsjaelland.

ADVERTISEMENT

Nordsjaelland, patru absenți pentru returul cu FCSB

Johannes Hoff Thorup nu se va putea baza la returul cu FCSB pe Adamo Nagalo. Fundașul central de 20 de ani este suspendat, din cauza cartonașului roșu încasat în turul de la București. Jucătorul din Burkina Faso a fost titular cu Randers în campionat și a marcat un gol.

Totodată, pentru returul cu FCSB sunt indisponibili Jonas Jensen-Abbew, Mario Dorgeles și Rocco Ascone, toți accidentați. Jonas Jensen-Abbew a fost titular și a jucat 81 de minute în meciul tur din Ghencea, la fel ca Mario Dorgeles, care a ieșit accidentat după 48 de minute.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Rocco Ascone a ratat toate meciurile lui Nordsjaelland din acest sezon. De cealaltă parte, FCSB nu se va putea baza pe Adrian Șut, care s-a accidentat la încălzirea dinaintea meciului de la București împotriva danezilor.

Gazdele vor evolua în galben

FC Nordsjaelland va juca în culoarea galben contra FCSB-ului, în timp ce echipa antrenată de Elias Charalambous va îmbrăca un echipament în culoarea albastru. Câștigătoarea din această „dublă” va da piept în play-off-ul UEFA Conference League cu învingătoarea din „dubla” Partizan Belgrad – Sabah Baku.

ADVERTISEMENT

Meciul tur a fost câștigat de Sabah Baku cu scorul de 2-0. „Așa cum v-am mai spus, simțeam că această dublă va fi decisă în meciul retur. Știam că meciurile vor fi tot mai grele, jucăm acum în deplasare, am venit pregătiți să suferim, dar cu obiectivul de a trece în următorul tur. Avem un plan, avem o strategie pentru acest meci.

Știm că va fi foarte greu, dar în acest gen de meciuri trebuie să știi să și suferi ca să câștigi. Jucătorii sunt pregătiți, vom face tot ce putem să ne atingem acest obiectiv. Nu putem să căutăm scuze fiindcă jucăm pe teren sintetic. Nu suntem obișnuiți, nu e cel mai bine pentru noi, dar asta e situația și trebuie să ne adaptăm. Așa e în fotbal. 

Știm că adversarii au o echipă căreia îi place să aibă mingea. Dar știm ce avem de făcut, credem că am pregătit bine meciul. Ei au un atac foarte bun, dar la fel avem și noi. Așa că și ei trebuie să se apere de noi, nu doar noi de ei! E un meci între două echipe de calitate, care pot înscrie ușor. Le știm punctele forte și pe cele slabe”, a declarat Elias Charalambous înaintea partidei.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul Nordsjaelland – FCSB

ADVERTISEMENT