Sport

Sfat pentru Becali, înainte de Nordsjaelland – FCSB: ”Compagno, un punct de referinţă!”

Un fost antrenor din SuperLiga i-a transmis lui Gigi Becali să-l titularize pe Andrea Compagno în partida Nordsjaelland - FCSB din Conference League.
17.08.2023 | 13:27
Sfat pentru Becali inainte de Nordsjaelland  FCSB Compagno un punct de referinta
Un fost antrenor din SuperLiga i-a transmis lui Gigi Becali să-l titularize pe Andrea Compagno în partida Nordsjaelland - FCSB din Conference League. Sursă foto: Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României nu a scos decât un 0-0 în partida tur desfășurată pe stadionul din Ghencea, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o jumătate de oră în superioritate numerică.

Becali, sfătuit să înceapă cu Andrea Compagno meciul Nordsjaelland – FCSB

Fost antrenor la UTA Arad și Universitatea Craiova, Laszlo Balint a analizat variantele de atac ale ”roș-albaștrilor” pentru întâlnirea Nordsjaelland – FCSB și consideră că Gigi Becali ar trebui să-l aleagă pe Andrea Compagno în detrimentul lui Alexandru Băluță.

ADVERTISEMENT

”Ambele variante au plusuri și minusuri. Dacă ar juca Compagno, e clar că acest rol de pivot ar fi foarte important în momentul în care echipa ar încerca să iasă din apărare și, bineințeles, când ar ajunge în zona de finalizare. Un atacant puternic în zona careului îți poate aduce un foarte mare plus.

Pe de altă parte, folosirea unui jucător mobil, combinativ, rapid, care poate specula spațiile, așa cum este Alex Băluță, îți poate aduce un foarte mare plus. Aici depinde foarte mult de strategia pe care o gândesc antrenorii la FCSB.

ADVERTISEMENT

E clar că dacă se vor duce pe o strategie din aceasta în care să mizeze mult pe tranziția pozitivă, pe contraatacuri, un jucător precum Băluță ar fi mult mai util, mult mai eficient. În schimb, așa cum am spus, Compagno poate fi un jucător care să fie un punct de referință, un punct de sprijin pentru momentele în care echipa încearcă să construiască”, a declarat Balint, pentru gsp.ro.

Absențe importante pentru FCSB

Meciul Nordsjaelland – FCSB se va juca joi, 17 august, de la ora 20:00. Inițial, jocul fusese programat de la ora 19:30, dar s-a decis ca el să înceapă o jumătate de oră mai târziu la cererea postului Pro TV. În cele din urmă, drepturile de televizare au fost achiziționate de Antena 1.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a plecat marți, 15 august, spre Danemarca, iar din lot face parte și puștiul de 17 ani George Gogescu, care a impresionat în perioada de pregătire din vară. Mijlocașul la închidere are șanse mici să fie utilizat, însă nu este exclus să își facă apariția pe teren în funcție de rezultat pe finalul întâlnirii.

Antrenorul Elias Charalambous nu se va putea baza la returul cu Nordsjaelland pe mijlocașul Adrian Șut, accidentat la încălzirea premergătoare meciului din tur cu danezii. De asemenea, francezul Malcom Edjouma a părăsit-o pe FCSB și a semnat cu Bari, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă din România au plecat doar 30 de suporteri, liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, speră ca FCSB să fie susținută în Danemarca de 1.000 de oameni, majoritatea venind din străinătate. Gruparea daneză a anunțat că fanii români care vor veni la stadion și nu au bilete în sectorul rezervat oaspeților vor putea fi mutați.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „12 și sub 3,5 goluri” la meciul Nordsjaelland – FCSB

ADVERTISEMENT