Sport

Veste șoc în sportul românesc! Robert Glință și-a anunțat retragerea la doar 25 de ani: „Resursele sunt epuizate”

Veste șoc pentru sportul românesc. Robert Glință, medaliat cu aur la Campionatele Europene din 2020, și-a anunțat retragerea la doar 25 de ani.
17.01.2023 | 15:55
Veste soc in sportul romanesc Robert Glinta sia anuntat retragerea la doar 25 de ani Resursele sunt epuizate
Robert Glință s-a retras din activitate la doar 25 de ani. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Robert Glință, unul dintre cei mai cunoscuți înotători din sportul românesc, și-a anunțat retragerea, prematur, la doar 25 de ani. Medaliat cu aur la Campionatele Europene din 2020 de la Budapesta, Robert Glință a făcut public anunțul retragerii printr-un mesaj amplu pe rețelele de socializare.

Veste șoc în sportul românesc! Robert Glință s-a retras din înotul profesionist la doar 25 de ani: „A venit momentul să fac un pas înapoi”

Robert Glință, care a oferit un amplu interviu pentru FANATIK după Mondialele de înot de anul trecut, a anunțat că nu va mai înota la nivel profesionist. Într-un mesaj postat pe Instagram, sportivul în vârstă de 25 de ani vorbește despre pasiune despre înot.

ADVERTISEMENT

„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul care sunt astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

ADVERTISEMENT

Robert Glință, mesaj emoționant prin care își anunță retragerea din bazin: „Resursele sunt epuizate”

„Nimic din toate astea nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

ADVERTISEMENT

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar un om”, a fost mesajul postat de Robert Glință pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Glință (@robglinta)

Medaliile obținute de Robert Glință

Robert Glință a cucerit opt medalii în carieră, performanța înotătorului fiind încoronată cu medalia de aur obținută la Campionatele Europene de la Budapesta din 2020, în proba de 100 de metri spate.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Robert Glință a câștigat trei medalii de argint și trei medalii de bronz la Campionatele Europene, dar și o medalie de bronz la Mondiale.

Robert Glință a mărturisit cât de greu i-a fost să ajungă la performanță: „A trebuit să mă târăsc pe coate”

Locul 8 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 100 de metri spate, Robert Glință a povestit cât de greu i-a fost să atingă performanța, precizând că în România este foarte greu pentru că „cine reușește o face pe cont propriu”.

„Este foarte greu. La noi în ţară este foarte dificil să faci sport de performanţă. În ceea ce priveşte înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanţă. Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor şi aşteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunţ şi să găsesc în continuare o soluţie pentru mine.

Este foarte greu. În ţară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanţă. Cine reuşeşte o face pe cont propriu şi cred că performanţele la care am ajuns eu sunt pur şi simplu o consecinţă a ambiţiei şi sprijinului pe care l-am avut din partea părinţilor şi a celor care au ţinut la mine cu adevărat.

Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanţă. Dacă ar fi să ne comparăm cu alte sisteme: SUA, Australia, Marea Britanie sau Franţa, ei tratează sportul ca pe o ştiinţă pură.

Au foarte mulţi oameni în spate care ştiu foarte bine ce au de făcut, astfel că performanţa la ei este la ordinea zilei, pe bandă rulantă. La noi în ţară nu există deloc acest lucru şi cine reuşeşte să scoată capul şi să se bată cu aceşti giganţi ai sportului, o face în mare măsură pe cont propriu”, declarat Robert Glință în vara anului trecut în exclusivitate pentru FANATIK.

Robert Glință, despre relația cu David Popovici: „La vârsta de 16 ani ştiam va avea un viitor strălucit”

În 2022, Robert Glință a reușit să prindă două finale la Campionatele Europene de la Budapesta, în probele 50 de metri și 100 de metri spate. Coleg cu David Popovici la Dinamo, înotătorul în vârstă de 25 de ani a anticipat succesul campionului în vârstă de 18 ani.

„David a reuşit să stârnească foarte multă încredere în mintea multor cunoscători ai nataţiei încă de anul trecut (n.r. 2021). A bătut un record mondial de juniori la 100 de metri liber. A câştigat şi la 200 de metri. Ştiam de atunci că este 100% setat pe succes. Confirmarea a venit şi la Tokyo, unde a venit la două sutimi de podium la 200 de metri liber.

La vârsta de 16 ani ştiam va avea un viitor strălucit. A creat acest val pe care îl simt şi eu şi care are un impact pozitiv asupra sportului, din toate punctele de vedere. Îmi doresc tot ce e mai bine pentru el şi să ţin pasul, să îmi joc rolul în acest impact pozitiv pe care reuşim să îl avem”, a declarat Robert Glință în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: