Life

Veste uriașă pentru fanii Game of Thrones! George R. R. Martin anunță noul volum: „Va fi mai mare decât un dragon”

După 11 ani de așteptare, fanii seriei Urzeala Tronurilor primesc, poate, cea mai bună veste chiar de la scriitorul George R. R Martin.
05.11.2022 | 11:03
Veste uriasa pentru fanii Game of Thrones George R R Martin anunta noul volum Va fi mai mare decat un dragon
Autorul seriei Games of Thrones, dezvăluiri despre ultima carte. Foto: colaj Fanatik/ Hepta
ADVERTISEMENT

Lumea întreagă a fost cucerită de Urzeala Tronurilor. Dragoni, lupte, trădări și crime, dar și iubiri au luat ochii privitorilor și i-au ținut cu sufletul la gură timp de mai multe sezoane în cadrul a două seriale de succes. Totuși, așa cum se întâmplă des, producțiile cinematografice au și ele la bază niște romane. În cazul de față, sunt cele al lui George R. R Martin, autorul care a făcut marele anunț: cel de-al șaselea volum, Winds of Winter, este aproape de lansare.

Vești bune pentru fanii Games of Thrones (Urzeala tronurilor). Autorul cărților anunță cel de-al șaselea volum al cărților, iar Winds of Winter va fi „mare cât un dragon”

De Games of Thrones/ Urzeala Tronurilor a auzit, cu siguranță, aproape toată lumea. Chiar dacă nu a văzut nici măcar un episod al serialului produs de HBO, e puțin probabil ca la urechile cuiva să nu fi ajuns măcar un detaliu despre frumoasa Mamă a Dragonilor și poveștile sale.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, marele seriale și filme de succes au la bază niște cărți. În cazul de față, vorbim despre romanele lui George R. R Martin. Până acum, acestea sunt 5 la număr, după cum urmează: Urzeala Tronurilor-care a dat și numele seriei cinematografice-, Încleștarea Regilor, Iureșul Săbiilor, Festinul Ciorilor și Dansul Dragonilor.

Unii spun că celebrului autor i-a luat cam mult să publice cărțile. Ce-i drept, între apariția primelor trei volume, întâiul fiind lansat în 1996, au trecut câte doi ani. Pentru al patrulea, fanii au așteptat șase. Cel cu numărul cinci și ultimul a fost publicat în 2011. Iar acum este momentul în care vine și vestea cea mare.

ADVERTISEMENT

În timpul unui streaming live organizat de Random House- editura de care aparține- George R. R Martin a mărturisit că următoarea carte a seriei Winds of Winter este gata în proporție de trei sferturi.

Autorul seriei fantastice, promisiuni mari pentru cititori și fani: „Mai continui să lucrez la ea”

Cartea predecesoare volumului Dansul Dragonilor va fi una cu adevărat spectaculoasă după spusele autorului lui. Deși nu este finalizată, se pare că este, deja, „mare cât un dragon”, iar până la lansare se mai dezvolta.

ADVERTISEMENT

„Este o carte provocatoare. Probabil va fi o carte mai mare decât oricare dintre volumele anterioare din serie. Cred că aceasta va fi mai lungă decât atât până voi termina cu ea. 

Dar asta nu înseamnă 100% gata, așa că trebuie să continui să mai lucrez la ea”, a spus autorul seriei Games Of Thrones/ Urzeala Tronurilor, notează anaarecărți.ro. 

ADVERTISEMENT

Până acum, cele mai mari fost Dansul Dragonilor și Iureșul Săbiilor, iar ambele au depășit peste 1500 de cuvinte de manuscris.

Când s-ar putea lansa cartea din seria Games of Thrones. Winds of Winter poate fi împărțită în două

De altfel, George R. R Martin a dezvăluit că atunci când va termina de scris cartea, este posibil ca ea să fie împărțită în două părți, dar că acest lucru ține mai mult de editură.

„După ce voi livra această carte monstruoasă, care va fi mai mare decât un dragon, va încerca să mă convingă să o împart în două? Asta vom afla, dar mai întâi trebuie s-o termin, trebuie să termin totul”, a adăugat scriitorul.

Pe de altă parte, Martin a oferit și un răspuns fanilor înfocați care îl presează să anunțe o dată de lansare, mai ales că au trecut 11 ani de la ultima carte.

Autorul în vârstă de 74 de ani este destul de ocupat. Lucrează la apariția sezonului doi din House of Dragon, care s-a bucurat de un succes extraordinar, precum și de alte derivate ce vor avea la bază scrierile sale.

„Eu ofer ceea ce cred eu că este cea mai bună estimare și apoi se întâmplă lucruri. Atunci toată lumea se supără că am mințit. Nu am mințit niciodată în legătură cu aceste predicții. 

Sunt cele mai bune pe care le pot face, însă cred că îmi supraestimez capacitatea de a face lucruri și subestimez numărul întreruperilor și al altor proiecte, al altor solicitări care îmi distrag atenția”, a explicat autorul Games of Thornes, conform sursei citate anterior.

În anul 2016, George R. R Martin a publicat pe blog un capitol din Winds of Winter

În 2016, la puțin timp după lansarea sezonului șase din Game of Thrones. George R. R Martin a publicat pe blogul său un fragment din cartea Winds of Winter.

Pasajul ce numără mai mult de 6.000 de cuvinte poate fi citit aici, însă de menționat este faptul că multe personaje care au murit în serial, trăiesc fără (prea multe) probleme în următorul volum.

ADVERTISEMENT
Tags: