Sport

Veste uriașă pentru Juventus înaintea meciului cu Freiburg din Europa League. Cum își poate recupera cele 15 puncte cu care a fost penalizată

Juventus Torino e gata să își primească înapoi cele 15 puncte în urma unei sancțiuni pentru fraudă contabilă. Ce spun avocații „Bătrânei Doamne”.
09.03.2023 | 15:55
Veste uriasa pentru Juventus inaintea meciului cu Freiburg din Europa League Cum isi poate recupera cele 15 puncte cu care a fost penalizata
Juventus Torino se pregătește de meciul cu Freiburg din Europa League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Juventus a fost aspru pedepsită pentru transferurile efectuate în perioada 2018-2021, însă italienii ar putea scăpa în cele din urmă de sancțiunea dictată. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Juventus ar putea urca de pe locul 7 până pe poziția a doua dacă sancțiunea va fi ridicată

Cu cele 15 puncte, Juventus Torino ar urca până pe locul al doilea și ar egala-o la puncte pe Inter Milano (50 pct.). Torinezii sunt foarte aproape să scape de proces, dar mai ales de sancțiunile sportive și financiare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ar putea să fie un imbold excelent pentru jucătorii lui Massimiliano Allegri și să încingă lupta pentru primele locuri în finalul sezonului din Serie A.

Tribunalul Administrativ din Lazio care se ocupă de acest dosar, a acceptat în cele din urmă solicitarea avocaților de a consulta scrisorile schimbate de parchetul federal al Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) cu COVISOC, structura de control financiar al fotbalului italian, în aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Portița găsită de avocații lui Juventus Torino

Se pare că semnalarea faptelor făcută la acea dată nu a fost urmată imediat de deschiderea oficială a anchetei. Acest lucru s-a întâmplat abia în octombrie 2022, fără respectarea termenului maxim de 60 de zile pe care autoritățile îl aveau la dispoziție.

Asta înseamnă că ancheta nu ar fi trebuit autorizată și o parte din documente ar fi astfel neutilizabile. Pe cale de consecință, procesul ar fi invalidat și „Bătrâna Doamnă” și-ar primi înapoi cele 15 puncte, potrivit avocaților.

ADVERTISEMENT

De ce a fost sancționată Juventus

Procurii i-au pedepsit pe Juventus pentru practica „schimburilor false” de jucători, adică vânzări încrucișate cu alte cluburi, fără a plăti nicio sumă de bani.

Aceste manevre permiteau însă înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ și evident, îl îmbunătățeau, ceea ce nu este legal. Cu aceste practici, magistrații au cuantificat câștiguri de capital în valoare de 155 de milioane de euro în urma a 42 de transferuri.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, clubul care era listat și la bursă ar fi ascuns investitorilor existența unor acorduri private cu jucători,  printre care starul portughez Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Până se lua o decizie finală, Juventus Torino joacă în Europa League pe teren propriu cu germanii de la Freiburg, iar italienii sunt mari favoriți la calificare.

ADVERTISEMENT
Tags: