Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vestea fantastică pentru fanii FCSB, dezvăluită de un rival la Fanatik SuperLiga

Fanii celor de la FCSB au primit o veste excelentă din partea lui Sorin Cârțu, legendă a Universității Craiova și, implicit, rival al bucureștenilor.
24.07.2023 | 10:50
Vestea fantastica pentru fanii FCSB dezvaluita de un rival la Fanatik SuperLiga
ADVERTISEMENT

Concluzia lui Sorin Cârțu după ce a analizat FCSB – Dinamo, dar și primul meci de la FCU Craiova, este una singură: FCSB este momentan la doar 65% din capacitate, astfel că echipa patronată de Gigi Becali va juca la capacitate maximă undeva peste 5-6 etape, atunci când campionatul va începe cu adevărat pentru toate echipele mari din SuperLigă.

Vestea fantastică pentru fanii FCSB

”V-am spus, este bine o anumită perioadă, eu zic nu sunt la potențial maxim, nici nu pot să fiu la potențial maxim în etapa a doua. Au încă să lucreze pentru partea asta fizică și randamentul ăsta pe care să-l dea 90 de minute. Sau, este și o intervenție de asta, caracteristică de asta superficială a lor. Joacă bine, au avut o perioadă foarte bine și cu FCU și aseară când au supus presiune, cu pressing avansat, cu intercepții în jumătatea dinamovistă.

ADVERTISEMENT

Era echipa Dinamo pusă în mare presiune, apoi au cedat. Eu zic că e o situație din asta, potențialul lor fizic nu este la capacitate decât așa 65-70%, după 5-6 etape poți să începi să tragi concluzii. Îmi place soliditatea pe care o au la mijlocul terenului, aportul pe care și-l aduce, preferatul meu e Olaru și uite că acum mi-a și confirmat ce am spus despre el, a dat și gol. Triunghiul ăsta pe care-l fac ei, Olaru-Șut-Djokovic dă soliditate echipei, câștigând duelul cu ceilalți au și posibilitatea să-și creeze multiple ocazii de finalizare”, și-a început discursul Sorin Cârțu.

Horia Ivanovici l-a întrebat pe Sorinacio ce părere are despre FCSB-iștii Alex Pantea și Alex Băluță, noile stele în devenire ale echipei bucureștene. ”Eu mă uit la ăștia mai ofensivi. Pantea și la campionatul european nu a avut o prestație bună, adică nu a fost ținut acolo în zona lui, nici nu a plecat să se expună la nu știu de riscuri, și-a îndeplinit foarte bine sarcinile pe care le-a avut la lotul U21. Fotbalist cu calitate, e un tip care poate fi folosit și în partea stângă. Băluță a fost tot așa discret, nu știu care a fost situația de a fost schimbat, a avut așa o acțiune la început, atunci, apoi ușor ușor. Cred în capacitatea lui să se impună acolo mai mult în angrenajul lor ofensiv”, a continuat Cârțu.

ADVERTISEMENT

Nu a scăpat de ochiul critic al antrenorului portarul Ștefan Târnovanu, cel responsabil de golul înscris întâmplător de Dinamo. ”Dinamo a marcat pe o greșeală mare făcută de Târnovanu. Noi doi am mai avut o dată o discuție, la partidele astea U21, toată lumea îl lăuda pentru intervenții, dar eu i-am găsit, bara dată de ucraineni a plecat de la respingere proastă a lui Târnovanu. E un minus pentru el, e o lacună a lui pentru anumite șuturi. Vorbeam azi cu Silviu Lung, chiar îmi spunea că l-a observat în poziția lui, la șutul primit acum de la distanță și l-a respins, nici nu a așteptat într-o poziție. A sta prea drept, nu într-o poziție, semiflexat să poată să intervină imediat.

Dinamo a dat golul pe greșeala lui Târnovanu, un gol care îți strică prestația echipei tale, stai cu frică, orice greșeală mică se poate întâmpla să-ți pierzi punctele. Târnovan dezamăgitor aseară. Îl auzeam și pe Prunea, tot așa. Se pare că lipsește o concentrare a lui pe tot parcursul meciului. E cel mai important post al echipei, când aperi bine le dai foarte mari speranțe.

ADVERTISEMENT

Îmi place Târnovanu, l-aș fi vrut cu greșelile astea să le fi făcut și când a jucat cu noi aici, a fost cel mai bun și ne-a privat de niște puncte pe care dacă le luam la vremea respectivă, dacă câștigam partida aia minim locul doi am fi obținut, dacă nu chiar campionat. Era începutul de retur de playoff, am avut trei meciuri acasă pe care le puteai câștiga. Făcusem niște socoteli eu, puteai atunci să ieși campion”, a concluzionat Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA s-a întors și emisiunea poate fi văzută în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30 în direct și exclusivitate doar pe pagina de hompage www.fanatik.ro. Cei care nu au reușit să vadă emisiunea LIVE sau vor să o revadă o pot face de la 17:30 în premieră pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial, dar și pe canalul de Youtube Fanatik.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI îi va avea alături în acest sezon de FANATIK SUPERLIGA pe foștii fotbaliști Adrian Ilie, Florin Gardoș, Robert Niță, Bănel Nicoliță, Dănuț Lupu, Giani Kiriță, alături de antrenorii Sorin Cârțu și Vivi Răchită. Totodată, în studioul FANATIK SUPERLIGA vor fi directorul FRF Mihai Stoichiță, alături de jurnaliști ca Andrei Vochin, Daniel Șendre, Alin Buzărin și Cristi Coste.

Veste excelentă pentru fanii FCSB

ADVERTISEMENT