Sport

Vestea momentului în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”E foarte probabil să se fi ajuns deja la o decizie”

Simona Halep și-a susținut nevinovăția la TAS în cazul de dopaj și speră ca suspendarea să-i fie redusă, însă totul este la latitudinea judecătorilor.
12.02.2024 | 17:14
Vestea momentului in cazul de dopaj al Simonei Halep E foarte probabil sa se fi ajuns deja la o decizie
Simona Halep și-a susținut nevinovăția la TAS în cazul de dopaj și speră ca suspendarea să-i fie redusă, însă totul este la latitudinea judecătorilor. Sursă foto: Hepta.ro / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După 3 zile de audieri la Lausanne, dubla campioană de Grand Slam s-a întors în România pentru a aștepta verdictul. Un anunț în acest sens nu este estimat foarte curând, deși decizia ar putea să fie luată deja.

Judecătorii TAS ar putea să fi ajuns la un verdict în cazul de dopaj al Simonei Halep

La finalul audierilor, Simona Halep s-a arătat încrezătoare că va avea parte de un verdict favorabil în cazul de dopaj, dar nu știe momentul în care acesta va fi anunțat. Așa că așteptarea este una teribilă.

ADVERTISEMENT

Conform unei surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care a vorbit pentru iamsport.ro, decizia ar putea să fie luată deja, însă până la momentul în care verdictul va fi anunțat public va mai dura o perioadă bună.

”Membrii panelului au stat împreună în seara respectivă, pentru a ajunge la un verdict. S-au întâlnit și a doua zi, tot pentru a încerca să se pună de acord. Procesul seamănă cu cel al unui juriu american, ce trebuie să delibereze până ajunge la o soluție.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Jeffrey Benz a fost propus de echipa apărării, adică a Simonei, iar Ulrich Haas de cea de la ITIA, adică a acuzării, nu înseamnă implicit că ei vor acorda ‘votul’ lor celor care i-au ales. Iar doamna președinte (n.r. – Annabelle Bennet) se va fi lămurit singură, cred.

Da, e foarte probabil ca ei să fi ajuns deja la o decizie, iar viitorul Simonei să fie știut. Dacă e așa, atunci doamna Bennet, președintele panelului, trebuie să facă primul draft de decizie, urmând ca Benz și Haas să o completeze ulterior. Poate dura săptămâni sau luni până i se va da documentului forma finală”, a declarat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Procedurile prin care se anunță decizia

”Dacă nu au ajuns la o decizie, Jeffrey Benz, Ulrich Haas și Annabelle Bennet nu se vor mai întruni față în față, dar o pot face virtual. Fiind un caz complex, e posibil și acest scenariu. Oricum, ei nu trebuie să hotărască în unanimitate. Pot fi 2 la 1. Opinia separată a oricăruia dintre acești membri ai panelului va fi înglobată și ea în motivare, alături de argumentele celui în cauză.

Decizia poate veni prin două forme. Fie se pronunță panelul în termen de ‘X’ zile, doar cu dispoziția în sine, adică pe scurt, urmând ca motivarea să vină ulterior. Ori nu se pronunță repede, cu dispoziția pe scurt, și, după o perioadă mai îndelungată, trimit la pachet decizia alături de motivarea acesteia.

ADVERTISEMENT

De obicei, acest operative award (n.r. – dispoziția pe scurt) se oferă atunci când sunt cazuri urgente. Farul (n.r. – Viitorul atunci) versus FCSB, de exemplu. Atunci FCSB a contestat la TAS câștigarea titlului.

Trebuia decisă repede campioana pentru că începeau tragerile la sorți pentru cupele europene. Și TAS-ul a dat repede dispoziția pe scurt, apoi, după câteva luni, a venit și motivarea. Dar deznodământul se știa”, mai notează sursa de la TAS.

Halep mai are o șansă în afară de TAS

Chiar dacă va pierde și apelul făcut la TAS cu privire la suspendarea de 4 ani primită din partea ITA, Simona Halep tot va mai mai avea o cale de atac. Ea se va putea adresa Tribunalului federal elvețian.

”TAS nu este interesat de speculații și de ce cred fanii români. Ei acționează în baza unor legi. Dar, diferența în decizia pe scurt și motivare, hotărârea motivată să-i zicem, mai are două aspecte importante.

Primul, legat de costuri. La această hotărâre motivată se iau în calcul toate. Complexitatea cazului, atitudinea celor două părți din proces, numărul de experți și de probe, iar partea care pierde trebuie să plătească o anumită sumă de bani.

Doi, mai important, nu ar fi primul caz în care să fie atacată această hotărâre de partea care pierde la Tribunalul federal elvețian. Aceasta e ultima cale posibilă pe linie sportivă. Iar fără motivarea oficială nu poți merge la acel Tribunal”, a încheiat sursa citată.

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul...
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul ar însemna aritmii cu puls scăzut
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea sa. Călin Geambașu a spus tot: „Era foarte...„
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția