Sport

Vești bune pentru Borussia Dortmund! Când revine pe teren Sebastien Haller, atacantul diagnosticat cu cancer în vară

Sebastien Haller (28 de ani) a fost diagnosticat cu cancer testicular în vară, după ce a fost transferat de Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam.
10.10.2022 | 09:27
Vesti bune pentru Borussia Dortmund Cand revine pe teren Sebastien Haller atacantul diagnosticat cu cancer in vara
Sebastien Haller ar putea reveni pe teren în a doua jumătate a sezonului. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a primit vești bune despre situația lui Sebastien Haller. Vârful din Coasta de Fildeș a acuzat dureri în timpul unui antrenament, doar la câteva zile după ce semnase cu Dortmund. Diagnosticul medicilor nemți a fost crunt, cancer testicular.

Sebastien Haller ar putea reveni pe teren în a doua jumătate a sezonului

Sebastian Haller ar putea reveni la antrenamentele Borussiei Dortmund începând cu a doua jumătate a sezonului. Directorul executiv al clubului german a făcut un anunț optimist.

ADVERTISEMENT

Atacantul a impresionat la Ajax în toamna anului trecut, atunci când a înscris după doar 1 minut și 8 secunde de la debutul său Liga Campionilor și a egalat recordul lui Marco van Basten, cel care înscris patru goluri la primul joc în cea mai titrată competiție din Europa.

„M-am întâlnit marțea trecută cu Sebastien și atunci mi-a spus că va încheia în curând chimioterapia. Avem mari speranțe că ar putea fi capabil să se alăture echipei în a doua jumătate a sezonului”, a mărturisit Hans-Joachim Watzke, directorul executiv al Borussiei Dortmund.

ADVERTISEMENT

Sebastien Haller a primit un verdict crunt din partea medicilor. Internaționalul din Coasta de Fildeș a fost operat, însă după intervenția chirurgicală s-a constatat că tumoarea este malignă. Astfel, Haller a fost supus ședințelor de chimioterapie.

Haller va decide când va reveni pe terenul de fotbal

Deși oficialii clubului german sunt optimiști și preconizează că Haller va reveni pe teren în a doua jumătate a sezonului, Sebastien Haller este singurul care poate decide.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost anunțul directorului executiv al clubului din Dortmund, Hans-Joachim Watzke. „Nu vrem și nu trebuie să facem presiuni asupra lui. Este o boală gravă și va beneficia de tot timpul din lume”, a declarat Watzke.

Sebastien Haller nu a mai evoluat într-un meci oficial din 3 iunie, atunci când evolua pentru naționala Coastei de Fildeș în Cupa Națiunilor din Africa.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, Haller a încheiat faza grupelor Ligii Campionilor cu 10 goluri înscrise. Este doar al patrulea fotbalist din istoria competiției care reușește o asemenea performanță, după Cristiano Ronaldo (2015/2016), Lionel Messi (2016/2017) și Robert Lewandowski (2019/2020).

Care este starea sănătate a lui Haller: „Mă simt bine”

Sebastian Haller nu a apucat să debuteze în tricoul Borussiei Dortmund. Atacantul a ajuns în iulie la Dortmund. Nemții i-au plătit lui Ajax 31 de milioane de euro.

Acesta a explicat într-un interviu acordat la finalul lunii august că se simte bine. Ivorianul a reacționat imediat după operație. „Mi-ar plăcea să le spun tuturor că mă simt bine”, mărturisea Haller la sfârșitul lunii iulie.

În vârstă de 28 de ani, Sebastien Haller a obținut cifre impresionante atât în Bundesliga, unde a jucat pentru Eintracht Frankfurt, cât și în Premier League, la West Ham și Eredivise, la Ajax. Haller a adunat 352 de meciuri în carieră și a reușit să înscrie de 153 de ori și să ofere 57 de pase decisive.

  • 35 de milioane de euro este cota de piață a lui Sebastien Haller, conform Transfermarkt
  • 28 de ani are Sebastien Haller
ADVERTISEMENT