News

Vești bune pentru români. Ce anunț a făcut Gabriela Firea: vouchere de 50 de euro și ajutor pentru combustibil

Gabriela Firea, ministrul familie, a anunțat într-o postare pe Facebook, detalii despre voucherele pe care Guvernul vrea să le ofere persoanelor vulnerabile.
05.04.2022 | 11:11
Vesti bune pentru romani Ce anunt a facut Gabriela Firea vouchere de 50 de euro si ajutor pentru combustibil
Gabriela Firea a comunicat măsurile propuse de PSD în contextul scumpirilor. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, pe fondul creșterii prețurilor la alimente și energie, partidele din alianța de guvernare au propus mai multe soluții pentru ajutorarea populației. Printre acestea se numără și acordarea unor vouchere de diferite valori persoanelor vulnerabile.

Măsurile anunțate de ministrul familiei

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea, ministrul familiei, a oferit o serie de detalii despre cuantumul și categoriile care vor beneficia de vouchere.

ADVERTISEMENT

Ea a mai subliniat că acestea sunt acordate pentru a combate efectele crizei provocate de creșterea prețurilor la alimente și carburanți din ultimele luni.

Gabriela Firea a mai ținut să le transmită urmăritorilor ei că PSD a propus acest pachet social și că detaliile acestuia urmează să fie discutate în coaliție și, ulterior, de membrii cabinetului Ciucă.

ADVERTISEMENT

“Tot acest pachet social dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, notează Gabriela Firea.

Postarea acesteia vine la doar o zi după declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe tema voucherelor și a bugetului care ar putea fi stabilit pentru acestea.

ADVERTISEMENT

“Considerăm cu toţii, inclusiv prim-ministrul, că prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu prim-ministrul, le recunoaşteţi, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru tichete pentru alimente de bază şi avem şi o valoare aproximativă, de 700 de milioane de euro. Valoarea se va conveni, mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni”, explică Marcel Ciolacu.

Ce măsuri anunță Firea?

La fel ca șeful partidului din care face parte, Firea a anunțat că PSD propune acordarea unor vouchere în valoare de 50 de euro la două luni. Această măsură ar urma să se aplice până la finalul anului.

ADVERTISEMENT

Măsurile propuse de PSD se adresează și elevilor cu burse sociale, aceștia urmând să primească vouchere de 30 euro.

În ceea ce privește copii din centrele de plasament, Firea propune o creștere a alocației pentru hrană și haine. O măsură similară fiind propusă și în cazul pacienților din spitale, norma lor de hrană urmând să fie dublată, de la 11 la 22 de lei.

“Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării “, mai adaugă Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT