News

Vești bune pentru români înainte de Paște. Cine primește 1000 de lei în plus la pensie

Înainte de Paște, sute de mii de români primesc vești bune de la Guvern: cetățenii care vor încasa până la 1000 de lei în plus la pensie.
31.03.2024 | 12:43
Vesti bune pentru romani inainte de Paste Cine primeste 1000 de lei in plus la pensie
Ministrul muncii vine cu vești bune pentru români: cine primește 1000 de lei în plus la pensie, după recalculare. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sute de mii de pensionari din România primesc, înainte de Paște, vești excelente de la Guvern: seniorii care, după marea recalculare, vor încasa până la 1000 de lei în plus la pensie.

Ministrul muncii vine cu vești bune pentru români: cine primește 1000 de lei în plus la pensie, după recalculare

Datele oficiale prezentate, în februarie, de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), spun că în România sunt 4.759.711 de pensionari. Numărul lor este cu circa 8.000 mai mic comparativ cu luna precedentă. Pensia medie este de 2.244 de lei.

ADVERTISEMENT

Din acest total, circa 1,2 milioane de persoane încasează pensia minimă. De acest venit beneficiază românii care au împlinit doar stagiul minim de cotizare (15 ani). Pensia a crescut cu 13,8%, de la 1.125 de lei la 1.281 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a garantat că toate pensiile din România vor fi recalculate. Se va întâmpla până la 1 septembrie 2024. Această recalculare se va face în baza noii formule de calcul a pensiilor. Ea este prevăzută în noua Lege a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Procesul vine cu schimbări majore pentru mulți dintre românii cu pensia minimă. Cu o lună înainte de Paște, Simona Bucura-Oprescu le dă o veste excelentă acelora dintre seniorii țării cu peste 35 de ani vechime pe cartea de muncă.

Oficialul Guvernului promite că veniturile lor vor crește semnificativ. Putem vorbi, în unele cazuri, de indexări de până la 800, chiar 1000 de lei ”Știți că în indemnizația minimă socială sunt peste 1.200.000 de români.

ADVERTISEMENT

În această zonă avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate.

Ei bine, în cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor”, a anunțat ministrul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

O altă veste bună oferită recent de ministrul muncii este aceea că, în fiecare an, pensiile românilor vor creşte cu cel puţin inflaţia. Acest lucru ar trebui să asigure o creștere reală a veniturilor acestora.

ADVERTISEMENT