News

Vești bune pentru români! O mare companie face angajări în plină pandemie. Își testează salariații pentru COVID-19

09.05.2020 | 11:41
Vesti bune pentru romani O mare companie face angajari in plina pandemie Isi testeaza salariatii pentru COVID19
ADVERTISEMENT

O mare companie din România a anunțat că face angajări în plină pandemie de coronavirus și că își va testa salariații pentru COVID-19.

O mare companie face angajări în plină pandemie

Reprezentanta companiei Continental din Sibiu, Alice Nistor, a anunțat că se vor face angajări în ciuda pandemiei de coronavirus. Deşi şi-a restrâns activitatea în această perioadă, conducătorii fabricii nu au disponibilizat pe nimeni.

ADVERTISEMENT

Fabrica de la Sibiu, care are 4.500 de angajați, nu a întrerupt complet producţia în ultimele două luni şi îşi va relua activitatea la capacitate maximă, începând de luni, 11 mai. În ultimele două săptămâni unii angajaţi şi-au luat concediu, iar alţii au fost trimişi în şomaj tehnic.

”Fabrica de componente electronice din Sibiu a suspendat temporar activitatea pe majoritatea liniilor de producţie între 30 aprilie şi 10 mai”, a declarat Alice Nistor, conform stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Angajații vor fi verificați dacă poartă corect masca de protecţie

Anumite linii de producţie au continuat să funcţioneze însă fără întrerupere astfel încât compania să îşi poate îndeplini obligaţiile de livrare. Cei mai mulţi dintre angajaţii care ocupă funcţii administrative, precum şi majoritatea celor din centrul de cercetare şi dezvoltare, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp.

Continental este una dintre fabricile din Sibiu care îşi testează angajaţii de COVID-19, aşa cum sunt testaţi pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Tot aici, fiecare angajat este verificat dacă poartă corect masca de protecţie.

ADVERTISEMENT

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Grupul german Continental, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, cu peste 240.000 de angajaţi, este afectat de încetinirea vânzărilor de automobile pe plan global şi de trecerea de la maşinile pe benzină şi motorină la cele electrice şi hibride.

ADVERTISEMENT

Companiile care au înregistrat o scădere a veniturilor în luna aprilie ca urmare a măsurilor luate în timpul stării de urgență vor putea solicita certificate de stare de urgență. Certificatul poate fi utilizat pentru amânarea unor plăți  sau eșalonarea ratelor la credite

ADVERTISEMENT