News

Vești bune pentru românii care vor o mașină nouă. Bugetele Rabla și Rabla Plus primesc bani în plus

Veşti bune pentru șoferi. Bugetele Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost suplimentate cu 400 de milioane de lei.
21.08.2021 | 11:29
Vesti bune pentru romanii care vor o masina noua Bugetele Rabla si Rabla Plus primesc bani in plus
ADVERTISEMENT

Șoferii care vor să-şi cumpere o maşină nouă au parte de vești încurajatoare. Bugetele Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi suplimentate cu câte 200 de milioane de lei fiecare, în perioada următoare.

Aceasta este o consecință a faptului că cererile au fost foarte mari şi la fel şi ritmul de înscriere.

ADVERTISEMENT

Pentru Rabla Plus, măsura va intra în vigoare începând de mâine, iar pentru Rabla Clasic de săptămâna viitoare, de pe 28 august, conform Observatornews.

Bugetele Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost suplimentate. Cât vor primi cei care doresc o mașină nouă

Prin Programul Rabla 2021, aproape 30.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate anul acesta. Dintre acestea, 1.353 de unităţi electrice 100% şi hibrid.

ADVERTISEMENT

În cadrul Programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei. Bonusurile în funcţie de maşina cumpărată sunt între 1.500 si 3.000 de lei.

Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete:

  • 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice
  • 20.000 de lei pentru maşinile hibrid

Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Am constatat că 40% dintre mașinile înmatriculate în România au peste 17 ani”

„Este un procent șocant și statul trebuie să găsească soluții pe de-o parte pentru a satisface cerințele Comisiei și a avea reforme în PNRR. Pe de altă parte, pentru a reduce poluarea, mai ales în marile orașe”, a declarat Barna, în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat în urmă cu o lună că o măsură privind maşinile mai vechi de 15 ani va exista cu singuranță într-un timp relativ scurt, posibil până la finalul anului.

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR. Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Ministrul Mediului.

ADVERTISEMENT