News

Vești excelente pentru milioane de români. Banii intră direct pe card

În mijlocul verii, milioane de români primesc vești excelente: peste doar o lună, pe card intră banii din a patra tranșă a voucherelor sociale.
06.07.2023 | 07:32
Vesti excelente pentru milioane de romani Banii intra direct pe card
Românii beneficiari de vouchere sociale primesc vești excelente: banii intră direct pe card în august. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cei peste 2 milioane de români beneficiari de vouchere sociale pentru alimente primesc vești excelente: banii pe card vor intra în mai puțin de o lună. E vorba de a patra tranșă pe anul 2023.

Românii beneficiari de vouchere sociale primesc vești excelente: banii intră direct pe card în august

Deși nu vorbim de o sumă uriașă, milioane de români așteaptă cu sufletul la gură primirea celui mai recent pachet de bani de la stat sub formă de vouchere sociale. În mai puțin de o lună ar trebui să intre banii.

ADVERTISEMENT

Conform calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în 2023, ar trebui să se vireze nu mai puțin de șase tranșe a câte 250 de lei pe cardurile sociale a aproximativ 2,4 milioane de români. Reamintim că banii pot fi folosiți doar pentru achiziția de alimente și mese calde.

Programul ”Sprijin pentru România” continuă la fel ca și până acum. Astfel, în august vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază. Vorbim de tranșa cu numărul 4.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe. Cetățenii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului 2023.

Categoriile sociale care nu mai beneficiază de voucherele sociale

În ianuarie, autoritățile anunțau că programul de vouchere sociale va continua pe tot parcursul anului 2023. Marea noutate era că pragul până la care se acordă aceste tichete a fost mărit la 1.700 de lei, față de 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

În iunie, aceleași autorități informau că voucherele de alimente în valoare de 250 de lei se taie pentru anumite categorii de români. Ordonanţa de Urgenţă nr. 63 din 9 mai 2022 arăta că nu mai primesc banii românii care părăsesc ţara, cei care primesc decizii de condamnare ori cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Astfel, “sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private“, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Pentru restul românilor eligibili, legea nu se schimbă. Ei trebuie să știe că fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni. El poate fi folosit doar de către beneficiar, dar se pot face și excepții în cazuri excepționale.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Decizia radicală luată de Andrea Bălan! Ce s-a întâmplat între ea şi fostul...
Decizia radicală luată de Andrea Bălan! Ce s-a întâmplat între ea şi fostul soţ, la patru ani după divorţ
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Vremea a spulberat mari zone din Europa. Și în România va fi cumplit
Vremea a spulberat mari zone din Europa. Și în România va fi cumplit
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO