Life

Vești excelente pentru români. Decizia pe care a luat-o compania Tarom în privința unei destinații. Se aplică de la 1 ianuarie 2024

Compania TAROM a anunțat recent că va relua zborurile spre Israel, după ce au fost stopate din cauza războiului. Când este programată prima cursă spre Tel Aviv.
19.12.2023 | 09:05
Vesti excelente pentru romani Decizia pe care a luato compania Tarom in privinta unei destinatii Se aplica de la 1 ianuarie 2024
Decizia pe care a luat-o compania Tarom în privința unei destinații/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru toți românii. Compania de zbor TAROM a anunțat că va relua zborurile interne spre Israel, Tel Aviv, începând din data de 1 ianuarie 2024. Conform unui comunicat al operatorului aerian naţional, zborurile vor avea două frecvenţe săptămânale, în anumite zile.

TAROM va relua zborurile spre Israel

Potrivit unui comunicat transmis de compania aeriană națională TAROM, prima cursă spre Israel va fi programată pentru 1 ianuarie 2024, după următorul program de zbor: RO155: plecare din Bucureşti (OTP) la ora 20.45 şi sosire la Tel Aviv (TLV) la ora 23.20 în 1 ianuarie 2024. La întoarcere va fi: RO156: plecare din Tel Aviv (TLV) la ora 00.20 şi sosire la Bucuresti (OTP) la ora 03.05 în 2 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

După jumătatea lunii ianuarie, TAROM va opera două zboruri pe săptămână, în zilele de joi şi duminică, spre Tel Aviv. Biletele pentru zborurile spre Israel, dar şi în întreaga sa reţea de rute, se pot regăsi pe site-ul www.tarom.ro şi pot fi achiziţionate atât online, cât şi prin Call Center. Dar și prin intermediul agențiilor proprii TAROM.

„Compania Tarom monitorizează în continuare situaţia de securitate din Israel şi este în permanentă comunicare cu autorităţile locale şi internaţionale în vederea reluării operării. În contextul reluării operării şi al schimbării situaţiei actuale din Israel, programul de zbor va fi ajustat corespunzător şi va fi reflectat în sistemele de rezervări.

ADVERTISEMENT

Din a doua săptămână a lunii ianuarie 2024, compania Tarom va opera două frecvenţe săptămânale, în zilele de joi şi duminică, având în analiză dezvoltarea progresivă a operării în funcţie de situaţia din Israel”, se arată în comunicatul remis zilele trecute.

Compania de zbor anulase toate cursele spre Israel

La jumătatea lunii octombrie, TAROM a suspendat zborurile regulate dintre București și Tel Aviv, după ce militanții Hamas au atacat Israel. Pe de altă parte, compania de zbor a efectuat zboruri speciale de repatriere a românilor prinși în mijlocul războiului.

ADVERTISEMENT

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate.

Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, declara compania la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Cât au plătit românii pentru a fugi din Israel

Inițial, românii care se aflau în Israel au crezut că deplasarea va fi suportată de statul român, dar lucrurile au stat cu totul altfel. Ana Baniciu se afla în Tel Aviv în momentul izbucnirii războiului. A reușit să se întoarcă teafără acasă, dar pe banii ei.

Statul nu ne-a ajutat cu nimic. Ca să ne întoarcem acasă, am plătit 350 de euro de persoană. TAROM a venit și a luat banii. În aeroport erau mulți oameni care au mers în Israel în pelerinaj și care nu aveau bani ca să-și cumpere bilete. Mulți au crezut că vor fi repatriați pe banii statului, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat solista la Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT
Tags: