News

Vești excelente pentru români. Se deschid șapte fabrici noi. Peste o mie de locuri de muncă disponibile

2024 începe cu vești bune pentru români și pentru industrie. Șapte noi fabrici se vor deschide, oferind peste o mie de locuri de muncă la nivel național
14.01.2024 | 16:29
Vesti excelente pentru romani Se deschid sapte fabrici noi Peste o mie de locuri de munca disponibile
Cu avantaje de piață și o infrastructură în continuă dezvoltare, România este o țară atractivă pentru investiții în industrie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2024 aduce vești bune pentru industia românească. Se vor deschide mai multe fabrici care vor oferi peste o mie de locuri de muncă, cu investiții totale de 1,2 miliarde de euro.

Șapte noi fabrici vor începe producția

Este vorba de șapte noi fabrici care vor oferi peste o mie de locuri de muncă la nivelul întregii țări, cu investiții totale de 1,2 miliarde de euro. Aceste noi capacități de producție vor oferi o gamă diversă, potrivit Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT

Astfel, se vor produce anvelope auto (Nokyan, la Oradea, cu o investiție de 650 de milioane de euro), BCA (DVI Producțion, la Iernut, cu o investiție de 30 de milioane de euro), echipamente de încălzire (Groupe Atlantic, la Aricești Prahova, cu o investiție de 60 de milioane de euro), medicamente (Stada, la Turda, cu o investiție de 50 de milioane de euro).

Baterii Tesla pentru mașini electrice

În continuare, vor fi produse izolații, profiluri metalice (Knauf, o investiție de 200 de milioane de euro), baterii pentru mașini electrice (Tesla Energy Storage, la Brăila, cu o investiție de 100 de milioane de euro), componente pentru electrocasnice (Diehl Controls, la Brașov, cu o investiție de 40 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Companiile spun că România a devenit o țară atractivă pentru investiții și există și potențial și o infrastructură în continuă dezvoltare.  „România este atractivă din mai multe puncte de vedere, atât din perspectiva oa­menilor – avem aici oameni de specialitate, care vorbesc limbi străine -, cât şi din perspectivă geopolitică.

Antreprenorii şi multinaţionalele au nevoie de sprijin în egală măsură pentru că se creează o competitivitate. Antreprenorii trebuie să fie la nivelul multinaţionalelor care vin în România, iar această concurenţă nu face decât să-i ajute şi pe unii şi pe ceilalţi“, declara pentru sursa citată Adrian Garofeanu, general manager, Knauf Insulation.

ADVERTISEMENT

România, legată de viitorul industrial al UE

România continuă să aibă un mare potențial pentru dezvoltarea afacerilor și a investițiilor – acesta este mesajul care reiese din declarațiile industriașilor străini.

Ca țară UE, România trebuie să facă parte din viitorul industrial al Europei, care presupune trecerea de la problema crizelor succesive – materii prime, energie, continuitatea lanțurilor de aprovizionare – la generarea de valoare adăugată prin digitalizare, inovare și dezvoltarea competențelor.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt ingredientele strategice pentru realizarea ambiției de suveranitate industrială la nivel european, în special în contextul provocărilor și oportunităților oferite de tranziția ecologică.

România dispune de o serie de avantaje pentru atragerea de investiții străine. Este una din cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est, are o locație atractivă, situată la intersecția dintre UE, Balcani și CSI (Comunitatea Statelor Independente).

Țara noastră este străbătută de trei coridoare paneuropene majore: Coridorul 4, care leagă Europa de Vest de Europa de Est, Coridorul 9, care leagă nordul și sudul continentului, și Coridorul 7, care facilitează navigația în Europa.  Ca avantaje politice, România este stat membru UE, stat membru NATO, deci factor de stabilitate în regiune.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori