News

Vești excelente pentru români. Se deschid șapte fabrici noi. Peste o mie de locuri de muncă disponibile

2024 începe cu vești bune pentru români și pentru industrie. Șapte noi fabrici se vor deschide, oferind peste o mie de locuri de muncă la nivel național
14.01.2024 | 16:29
Vesti excelente pentru romani Se deschid sapte fabrici noi Peste o mie de locuri de munca disponibile
Cu avantaje de piață și o infrastructură în continuă dezvoltare, România este o țară atractivă pentru investiții în industrie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2024 aduce vești bune pentru industia românească. Se vor deschide mai multe fabrici care vor oferi peste o mie de locuri de muncă, cu investiții totale de 1,2 miliarde de euro.

Șapte noi fabrici vor începe producția

Este vorba de șapte noi fabrici care vor oferi peste o mie de locuri de muncă la nivelul întregii țări, cu investiții totale de 1,2 miliarde de euro. Aceste noi capacități de producție vor oferi o gamă diversă, potrivit Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT

Astfel, se vor produce anvelope auto (Nokyan, la Oradea, cu o investiție de 650 de milioane de euro), BCA (DVI Producțion, la Iernut, cu o investiție de 30 de milioane de euro), echipamente de încălzire (Groupe Atlantic, la Aricești Prahova, cu o investiție de 60 de milioane de euro), medicamente (Stada, la Turda, cu o investiție de 50 de milioane de euro).

Baterii Tesla pentru mașini electrice

În continuare, vor fi produse izolații, profiluri metalice (Knauf, o investiție de 200 de milioane de euro), baterii pentru mașini electrice (Tesla Energy Storage, la Brăila, cu o investiție de 100 de milioane de euro), componente pentru electrocasnice (Diehl Controls, la Brașov, cu o investiție de 40 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Companiile spun că România a devenit o țară atractivă pentru investiții și există și potențial și o infrastructură în continuă dezvoltare.  „România este atractivă din mai multe puncte de vedere, atât din perspectiva oa­menilor – avem aici oameni de specialitate, care vorbesc limbi străine -, cât şi din perspectivă geopolitică.

Antreprenorii şi multinaţionalele au nevoie de sprijin în egală măsură pentru că se creează o competitivitate. Antreprenorii trebuie să fie la nivelul multinaţionalelor care vin în România, iar această concurenţă nu face decât să-i ajute şi pe unii şi pe ceilalţi“, declara pentru sursa citată Adrian Garofeanu, general manager, Knauf Insulation.

ADVERTISEMENT

România, legată de viitorul industrial al UE

România continuă să aibă un mare potențial pentru dezvoltarea afacerilor și a investițiilor – acesta este mesajul care reiese din declarațiile industriașilor străini.

Ca țară UE, România trebuie să facă parte din viitorul industrial al Europei, care presupune trecerea de la problema crizelor succesive – materii prime, energie, continuitatea lanțurilor de aprovizionare – la generarea de valoare adăugată prin digitalizare, inovare și dezvoltarea competențelor.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt ingredientele strategice pentru realizarea ambiției de suveranitate industrială la nivel european, în special în contextul provocărilor și oportunităților oferite de tranziția ecologică.

România dispune de o serie de avantaje pentru atragerea de investiții străine. Este una din cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est, are o locație atractivă, situată la intersecția dintre UE, Balcani și CSI (Comunitatea Statelor Independente).

Țara noastră este străbătută de trei coridoare paneuropene majore: Coridorul 4, care leagă Europa de Vest de Europa de Est, Coridorul 9, care leagă nordul și sudul continentului, și Coridorul 7, care facilitează navigația în Europa.  Ca avantaje politice, România este stat membru UE, stat membru NATO, deci factor de stabilitate în regiune.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde