News

Vești îngrijorătoare. Sute de muncitori români din Germania, infectați cu noul coronavirus

21.06.2020 | 11:39
Vesti ingrijoratoare Sute de muncitori romani din Germania infectati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Un focar uriaș de coronavirus a fost depistat în Germania, iar printre cele 1.300 de cazuri despistate sunt și sute de români infectați.

Ministerul de Externe a transmis că în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, a fost depistat un focar uriaș de coronavirus, potrivit Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Se pare că din cele 1300 de cazuri depistate, peste 50% sunt muncitori români.

Câteva sute de muncitori români din Germania, depistați cu noul coronavirus

„Cu privire la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita luarea de măsuri pentru gestionarea situației create și a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate”, a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bonn a transmis că până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români din cadrul companiei afectate de focarul de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Momentan, se pare că 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină.

Angajații care sunt plasați în carantină vor avea parte de hrană și alte bunuri de strictă necesitate asigurate de către compania angajatoare.

ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați români au părăsit carantina

După ce consulul general al României la Bonn s-a deplasat, pe 18 iunie, la sediul companiei în cauză, reprezentanții firmei au anunțat că aproximativ 50% din persoanele depistate COVID-19 sunt cetățeni români.

În plus, conducerea companiei, alături de autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității în cadrul firmei de prelucrare a cărnii.

ADVERTISEMENT

În eventualitatea în care situația rezultată în urma testărilor o va impune, se poate merge până la instituirea carantinei pentru întregul teritoriu al districtului.

Pe de altă parte, oficiul consular a fost notificat că 17 angajați români au părăsit locația de carantină, iar autoritățile locale fac acum demersuri pentru identificarea acestora.

ADVERTISEMENT