Sport

Vești proaste pentru fanii care vor merge la Jocurile Olimpice. Prețuri uriașe pentru o noapte de cazare la Paris

Vești proaste pentru fanii care vor merge la Jocurile Olimpice. Prețurile la cazări au explodat, iar autoritățile au dublat controalele pentru a asigura bunul mers al lucrurilor
01.01.2024 | 23:43
Vesti proaste pentru fanii care vor merge la Jocurile Olimpice Preturi uriase pentru o noapte de cazare la Paris
Preturi uriase la cazari inainte de Jocurile Olimpice de la Paris
ADVERTISEMENT

Cu doar șapte luni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, prețurile exorbitante ale cazărilor devin deja o preocupare majoră pentru fanii sportului. Costul unei cazări în capitala Franței a explodat.

Prețul pentru o cazare la Paris s-a dublat

Asociația de consumatori UFC-Que choisir a analizat evoluția tarifelor la 80 de hoteluri din apropierea locului desfășurării ceremoniei de deschidere și a constatat o creștere semnificativă.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului, prețul mediu pentru o noapte de cazare în perioada 26-27 iulie 2024 a atins suma de 1.033 de euro. Aceasta reprezintă o majorare impresionantă de 226% față de tariful de 317 euro pentru noaptea de 12-13 iulie, la doar 15 zile distanță.

Pe lângă sumele exorbitante, UFC-Que choisir a subliniat și condițiile de rezervare mai restrictive impuse de hotelieri. Aproximativ 30% dintre hoteluri au solicitat rezervarea pentru cel puțin două nopți, iar în unele cazuri, acest prag a fost extins până la cinci nopți.

ADVERTISEMENT

Această situație nu este nouă, fiind deja remarcată în timpul altor evenimente majore precum Campionatul European de Fotbal din 2016 și Cupa Mondială de Fotbal din 1998, ambele desfășurate în Franța.

România merge în Franța cu 61 de sportivi

Într-un efort de a asigura un raport calitate-preț cinstit, Oficiul pentru Represiunea Fraudelor din Franța intenționează să-și dubleze controalele în hoteluri și restaurante până la desfășurarea Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Ministrul delegat pentru turism, Olivia Gregoire, a anunțat că vor fi verificate 10.000 de unități din Franța pentru a se asigura că turiștii beneficiază de un raport calitate-preț echitabil.

Această creștere a prețurilor nu se limitează la cazările hoteliere, ci se extinde și la platforme de închiriere, precum Airbnb. În contextul acestei inflații a costurilor, fanii sportului vor avea de băgat adânc mâna în buzunar pentru a participa la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

România are în acest moment 61 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. În contextul mizei sportive, Guvernul României a dublat premiile pentru sportivii care vor obține performanțe în Franța. 84.000 de lei va primi un atlet  care va câștiga medalia de aur la Paris.

ADVERTISEMENT