Life

Vești proaste pentru mulți români. Panică totală pentru cine se pregătește de vacanță în aceste țări. Se blochează totul

Ce destinații de vacanță trebuie să eviți în următoarea perioadă. Stai departe de ele dacă nu vrei să ai parte de neplăceri
30.11.2023 | 15:55
Vesti proaste pentru multi romani Panica totala pentru cine se pregateste de vacanta in aceste tari Se blocheaza totul
Destinațiile pe care trebuie să le eviți dacă vrei să te bucuri de vacanță Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până la mini vacanța de Crăciun. Dacă plănuiești să călătorești departe în perioada sărbătorilor de iarnă, trebuie să știi că unele țări trebuie evitate cu orice preț.

Ce destinații trebuie evitate înainte de a pleca în vacanță

Perioada sărbătorilor de iarnă este una extrem de aglomerată, din toate punctele de vedere. Mulți români își plănuiesc vacanțe și vor să plece cât mai departe de țară. Însă, trebuie să știe că sunt câteva destinații foarte populare pe care specialiștii recomandă să fie evitate.

ADVERTISEMENT

De obicei, înainte de a pleca la drum, este recomandat să se consulte site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe. Acolo, se publică în timp real informații despre condițiile generale și speciale de călătorie în anumite destinații.

Anul acesta, în perioada Crăciunului, unele dintre cele mai ”vânate” destinații de vacanțe au impus noi măsuri de călătorie. Pentru români și nu numai, destinații de top precum Thailanda, Maldive, Vietnam, Malaezia sau Indonezia au instaurat, din nou, avertismente privind Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care și-au plănuit să vadă în viitorul apropiat Franța, este recomandat să se gândească de două ori înainte de a urca în avion. Una dintre capitalele Crăciunului, așa cum este recunoscut Paris, se confruntă cu avertismente privind siguranța.

Tot pe lista destinațiilor periculoase de vizitat în această perioadă se află și Mexic. De obicei, aici mereu se întâmplă evenimente nefericite, iar acum, mai mult ca niciodată, fluxul mare de călători sporește gradul de insecuritate.

ADVERTISEMENT

Astfel de măsuri nu dau peste cap doar planurile de călătorie ale românilor, ci sunt o puternică lovitură și pentru agențiile de turism. Majoritatea lor au pregătit pachete de vacanță de nerefuzat, iar acum, sunt nevoite să refacă un alt traseu.

Agențiile de turism, lovite de plin de comunicatele MAE

Asociația Națională a Agențiilor de Turism solicită Ministerului Afacerilor Externe o mai bună gestionare a unor astfel de avertismente. Din cauza faptului că sunt comunicate de pe o zi pe alta, întregul flux al călătoriilor este dat peste cap.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, tot cei de la Asociația Națională a Agențiilor de Turism susțin că tonul cu care instituția Ministerului de Afaceri Externe comunică astfel de informații este unul foarte grav. Mulți turiști tind să ia totul în serios, iar în multe zone, realitatea nu este chiar atât de dură.

Tocmai de aceea, se impune o mai bună cooperare între cele două instituții. Cât despre vacanțele planificate ale miilor de românilor, totul este pus sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT