News

Viața din Rusia, extrem de grea pentru oamenii de rând. Reacția unei femei cu pensie de 150 de euro: ”Mândră că locuiesc în țara care produce cel mai mult gaz”

În Rusia, țară care a declanșat, în februarie, invazia din Ucraina, viața pentru oamenii de rând este tot mai grea. O femeie cu o pensie de 150 de euro descrie condițiile mizere în traiul de zi cu zi.
02.08.2022 | 10:56
Viata din Rusia extrem de grea pentru oamenii de rand Reactia unei femei cu pensie de 150 de euro Mandra ca locuiesc in tara care produce cel mai mult gaz
O femeie din Rusia descrie viața grea pentru oamenii de rând. Sursa foto: colaj Fanatik / Telegram
ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, înainte de războiul din Ucraina, Rusia era statul care furniza aproximativ 35% din necesarul de gaze naturale al Europei, atât de necesar în special în lunile de iarnă.

O femeie din Rusia descrie viața grea pentru oamenii de rând

O forță în domeniul energetic atunci când vine vorba de disputa cu partenerii externi, Rusia pare a avea însă mari probleme atunci când vine vorba a asigura necesarul cu energie al propriilor cetățeni.

ADVERTISEMENT

Din cauza veniturilor extrem de mici, o parte dintre rușii de rând recurg la lemne pentru încălzire. Sărăcia le permite doar achiziția a câtorva butelii pe care să le folosească la gătit.

Această situație grea a locuitorilor statului agresor în războiul din Ucraina a fost prezentată de o pensionară din Rusia. Femeia a urcat pe un site de socializare un videoclip în care descrie realitățile crunte pentru cetățenii obișnuiți ai țării în care, teoretic, se produce cel mai mult gaz.

ADVERTISEMENT

În această filmare, rusoaica se plânge că abia își permite să cumpere lemne pentru iarnă și câteva butelii cu gaz.

”Mi-au adus lemne de foc pentru 24.000 de ruble (aproximativ 2.000 de RON). Acestea sunt pentru un an”, spune femeia, indicând către o grămadă de lemne, scrie site-ul Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Pe lângă lemne, aceasta declară că, pentru a găti la aragaz, trebuie să cumpere încă 6 butelii de gaz în fiecare an. Achită pentru fiecare butelie câte 1.250 de ruble (circa 100 RON).

Reacția ironică a rusoaicei: ”Sunt foarte mândră că locuiesc în țara care produce cel mai mult gaz”

Cu ironie și cu multă tristețe și amărăciune, rusoaica se declară ”încântată” de faptul că trăiește într-un stat puternic din punct de vedere al producției de gaze naturale.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte mândră că locuiesc în țara care produce cel mai mult gaz”, spune rusoaica, adăugând că majoritatea concetățenilor Rusiei duc o astfel de viață.

Femeia dezvăluie și ce pensie încasează după zeci de ani de muncă. Suma e de 9.000 de ruble pe lună (720 RON), undeva la 150 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: