Sporturi

Vicecampionul olimpic Marian Oprea s-a apucat de antrenorat: ”Pandemia m-a făcut să renunț la atletism”

20.11.2020 | 11:55
Vicecampionul olimpic Marian Oprea sa apucat de antrenorat Pandemia ma facut sa renunt la atletism
ADVERTISEMENT

Vicecampionul olimpic la Atena în proba de triplusalt, atletul Marian Oprea a luat decizia de a se retrage din activitate și s-a apucat de antrenorat.

Atletul român a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2004, dar la Rio de Janeiro, în 2016, a ratat toate cele trei încercări și a ratat calificarea în finală.

ADVERTISEMENT

”Struțul” a recunoscut că nu s-a gândit ca se va apuca de antrenorat atât de repede, dar se bucură pentru decizia luată.

Marian Oprea s-a lăsat de atletism și s-a făcut antrenor

”Pandemia m-a făcut să renunț. Până la sfârșitul lui martie eram în program normal de pregătire, aveam planuri de competiții destul de serioase, dar așa cum s-a întâmplat peste tot și pe noi ne-a bulversat destul de mult și poate a fost un semnal pentru mine! Probabil de bună voie nu aș fi ieșit prea curând”, a explicat Marian Oprea cum s-a apucat de antrenorat.

ADVERTISEMENT

Fostul sportiv o pregătește pe fosta lui colegă de concurs, Georgiana Aniței, care până la vârsta de 21 de ani este deja campioană mondială și europeană la U18 la triplusalt.  Cei doi au fost pregătiți de aceeași antrenoare: Doina Anton.

”Prima dată când m-am întâlnit cu el a fost în mall, acum vreo 5-6 ani, eu îl știam pe el, fiind Marian Oprea, eu abia apucându-mă de triplusalt… Știam ce rezultate are și primul impact a fost foarte mare pentru mine. El m-a salutat primul și am rămas mască, mă cunoaște pe mine?”, a povestit Aniței.

ADVERTISEMENT

Marian Oprea antrenor

Sportiva își amintește că s-a apucat din întâmplare de atletism: ”Mă duceam să îi fac cumpărături mamei la magazin și primul meu antrenor, care stătea cu noi în același cartier, m-a văzut înaltă, eram prin clasa a 5-a. M-a întrebat dacă nu vreau să fac atletism, iar eu m-am speriat că m-a abordat un străin și am fugit acasă. M-a urmărit până acasă și s-a rugat de părinți. A fost ciudat să mă urmărească cineva până acasă, dar până la urmă acela a fost trenul meu”.

Eleva lui Marian Oprea și-a stabilit și obiectivele pentru următorii ani: ”Vreau să mă calific la Tokyo 2021, iar peste patru ani să mă întorc de la olimpiadă cu o medalie”. ”O dată ce am plecat în direcția asta, eu voi face tot ce ține de mine să avem rezultate. Începe să fie entuziasmant și sperăm că putem obține cele mai bune variante ale noastre”, a spus și Oprea.

ADVERTISEMENT

Georgiana Aniței a declarat că atunci când era sportiv, Marian Oprea o ajuta de fiecare dată cu câte un sfat: ”Noi ne-am înțeles tot timpul, nu am avut probleme și la antrenamente când ne pregăteam cu doamna Doina Anton el îmi mai dădea câte un sfat, ‘uite încearcă să faci asta’, dacă mă enervam și nu îmi ieșea, îmi zicea: ‘încearcă să te calmezi’”.

Marian Oprea antrenor

ADVERTISEMENT