Sport

Victor Angelescu explică numirea lui Adrian Mutu: ”Nu cred că este un jucător emblematic pentru Dinamo. În decizia luată au cântărit cel mai mult rezultatele de la tineret”

Victor Angelescu a dezvăluit motivele pentru care l-a numit pe Adrian Mutu antrenor la Rapid. În luarea acestei decizii au cântărit rezultatele „Briliantului” pe banca naționalei de tineret.
03.03.2022 | 15:00
Victor Angelescu explica numirea lui Adrian Mutu Nu cred ca este un jucator emblematic pentru Dinamo In decizia luata au cantarit cel mai mult rezultatele de la tineret
Victor Angelescu a explicat de l-a ales pe Adrian Mutu în detrimentul unor foști mari rapidiști precum Marius Șumudică și Daniel Pancu. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După demiterea lui Mihai Iosif, cu care Rapid ajunsese la nu mai puțin de 10 meciuri consecutive fără victorie în Casa Pariurilor Liga 1, Victor Angelescu a mers pe mâna lui Adrian Mutu, așa cum FANATIK a anunțat, în exclusivitate. O decizie de neînțeles pentru mulți dintre suporteri, în condițiile în care aceștia îi vedeau drept favoriți pentru postul de antrenor pe Marius Șumudică și Daniel Pancu.

Cum explică Victor Angelescu numirea lui Adrian Mutu

Chestionat pe marginea subiectului, Victor Angelescu a explicat că în această decizie au cântărit în mod special rezultatele obținute la cârma naționalei U21 a României,  cu care s-a calificat la Campionatul European de anul trecut. În plus, strategia pe termen lung a giuleștenilor va avea în vedere promovarea unui număr cât mai mare de jucători din propria pepinieră.

ADVERTISEMENT

Noi credem că Adrian Mutu este cel mai capabil în acest moment. Despre jucătorul Adrian Mutu nu cred că trebuie să vorbim, știe toată lumea cariera lui. Pentru mine a cântărit cel mai mult că a fost la naționala U21 și a avut rezultate. Noi promovăm tineri, avem mulți talentați.

Ne place cum este el ca persoană, ce declarații dă, cum vorbește cu jucătorii și cum o să țină vestiarul, pentru că Adrian Mutu sigur se va impune. Este un antrenor care vrea să se afirme. Aceste lucruri au contat cel mai mult, uitându-ne la ce jucători avem și ce vrem să facem pe viitor la Rapid.”, a declarat finanțatorul Rapidului, la Pro X.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că este un jucător emblematic pentru Dinamo”

Cât despre reacțiile dure ale fanilor la aflarea veștii că Adrian Mutu a preluat echipa în detrimentul unor foști mari rapidiști, Angelescu a subliniat că „Briliantul” nu poate fi catalogat drept un jucător emblematic al rivalei Dinamo, în condițiile în care a evoluat doar un an în Ștefan cel Mare (n.r. 1998-1999).

Nu mă prea uit pe rețelele de socializare și nu știu ce reacții au fost. Bănuiesc că anumiți suporteri nu sunt de acord (n.r. cu numirea lui Mutu). E părerea lor, noi am luat decizia pe care trebuia s-o luăm și suntem 100% împăcați cu ea.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva nume în fotbalul românesc pe care nu le poți cataloga ca steliști, dinamoviști sau rapidiști. Nu cred că Mutu este un jucător emblematic pentru Dinamo, fiindcă a jucat un an”, a spus patronul alb-vișiniilor”, dând, totodată, asigurări că nu este „supărat” pe Marius Șumudică, tehnician dorit insistent de suporteri.

Nu am absolut nicio problemă cu el, chiar am vorbit la telefon acum câteva zile. Am spus tot timpul că are un CV impresionant și a dovedit că este un antrenor foarte bun. Noi am făcut o analiză și am luat decizia care credem că e bună în momentul de față pentru club.

ADVERTISEMENT

Nu e niciun conflict cu Marius Șumudică. V-am spus, am vorbit cu el la telefon, dar nu-l cunosc personal. Știu că Daniel Niculae se înțelege foarte bine cu el, l-a și avut ca antrenor, dar noi în momentul de față ne dorim un anumit tip de antrenor. Credem că Adrian Mutu este cel mai capabil în acest moment”, a explicat Victor Angelescu.

Amical cu Poli Timișoara la inaugurarea arenei din Giulești

În altă ordine de idei, finanțatorul Rapidului a dezvăluit că mult așteptata inaugurare a stadionului din Giulești va avea loc la sfârșitul lunii martie, cel mai probabil printr-un meci amical cu Poli Timișoara. Galeriile celor două echipe sunt înfrățite.

La finalul lunii vom juca pe noul stadion Rapid. Probabil va fi o partidă amicală. Nu pot să vă spun partenerul, nu e 100%. Noi ne-am dorit să jucăm cu Poli Timișoara, dar vom vedea.

E și o echipă dragă nouă, cred că ar fi frumos să inaugurăm așa Giuleștiul. Contează și ce meciuri au ei la Liga 2, dar și ce meciuri avem noi, să vedem”, a conchis Angelescu.

ADVERTISEMENT