Sport

Victor Pițurcă a vrut să cumpere stadionul ”Extensiv” din Craiova. Afacerea a intrat în atenția DIICOT

Fostul selecționer, Victor Pițurcă, este unul dintre cei mai mari investitori din fotbal, în afaceri imobiliare. Olteanul a vrut să cumpere un stadion din Craiova. Afacerea a picat, iar procurorii au intrat pe fir.
17.01.2022 | 16:17
Victor Piturca a vrut sa cumpere stadionul Extensiv din Craiova Afacerea a intrat in atentia DIICOT
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a investit sume uriașe de bani în afaceri imobiliare, și în București și în Oltenia. Deține suprafețe mari de teren, și a construit un complex rezidențial în Capitală.

Și în Craiova a vrut să dea o lovitură în domeniu. A intenționat să cumpere stadionul ”Extensiv”, amplasat în Parcul Romanescu, o zonă extrem de tentantă pentru dezvoltatorii imobiliari.

ADVERTISEMENT

Cum a ratat Victor Pițurcă cumpărarea stadionului ”Extensiv”

Terenul pe care este amplasat stadionul ”Extensiv” a devenit o mină de aur pentru dezvoltatorii imobiliari. În 2021 zona a primit avizele necesare pentru a fi construite clădiri de birouri.

Suprafața de terenul și stadionul aparțin fraților Nicu și Eugen Mihăilescu, foștii proprietari ai fostului club de fotbal Extensiv Craiova. Societatea controlată de frații Mihăilescu a intrat în faliment, iar bunurile au fost scoase la licitație.

ADVERTISEMENT

Între activele de pe urma cărora statul român și celelalte firme prejudiciate de activitățile fraților Mihăilescu se numără și arena din Parcul Romanescu, ridicată la sfârșitul anilor ’90 cu aproximativ un milion de dolari.

Între cei care au cumpărat caietul de sarcini pentru licitație s-a regăsit și Victor Pițurcă, prin compania sa pe care o conduce fiica lui, Claudia. Cei doi au depus și garanția de 550.000 de euro, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Victor Pițurcă și fiica lui Claudia au renunțat să mai participe la licitație, după ce au aflat că pe fir au intrat ”rechinii imobiliari”. Arena a fost adjudecată de compania S.C. Agrofert Land Invest SRL la un preț de numai 60 euro/mp.

Conform Mediafax, pentru că terenul a fost subevaluat (în prezent valoarea de piață este de aproximativ 250 euro/mp), procurorii DIICOT au început o anchetă, iar cumpărătorii au fost chemați chemați în instanță. Primul termen va avea loc marți, 18 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Licitația a fost contestată ca fiind trucată

Victor Pițurcă și fiica lui Claudia s-au retras exact la timp din licitație și au scăpat de ancheta declanșată de DIICOT.

Procurorii s-au autosesizat și cercetează documentele depuse de creditorii care sperau să-și recupereze din datorii prin vânzarea stadionului.

Noul proprietar al arenei ”Extensiv” a plătit aproximativ 2,4 milioane de euro pentru întregul teren de 40.000 de metri pătrați, în condițiile în care numai creanțele ce trebuie recuperate de statul român și ceilalți creditori se ridică la 3 milioane de euro.

La valoarea reală de piață, suprafața pe care este amplasat stadionul ”Extensiv” înseamnă 10.000.000 de euro, de patru ori mai mult decât au plătit câștigătorii licitației.

ADVERTISEMENT