Sport

Victor Pițurcă, atac la conducerea MApN: „Steaua nu poate să promoveze din cauza voastră? Nu e o persoană acolo care să ia decizii?”. Video

Victor Pițurcă, fostul mare fotbalist și antrenor al Stelei, a lansat un atac dur la adresa celor din conducerea Ministerului Apărării Naționale (MApN).
23.10.2022 | 12:39
Victor Piturca atac la conducerea MApN Steaua nu poate sa promoveze din cauza voastra Nu e o persoana acolo care sa ia decizii Video
Este al doilea an în care CSA Steaua nu poate promova în SuperLiga. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a vorbit despre retragerea lui Gigi Becali din fotbal, dar și despre poziția ingrată a celor de la CSA Steaua care sunt pe primul loc însă nu pot promova în SuperLiga.

Victor Pițurcă atacă: „Faptul că Steaua e pe primul loc dă o palmă, da o palmă zdravănă, celor care conduc acum ministerul”

Victor Pițurcă a vorbit la podcastul Tare de Tot despre incertitudinea de la CSA Steaua București: „Faptul că Steaua e pe primul loc, dă o palmă, da o palmă zdravănă celor care conduc acum ministerul (n.r. MApN)”.

ADVERTISEMENT

Lipsa de fermitate și pasarea responsabilității este de neacceptat pentru Victor Pițurcă: „Steaua nu poate să promoveze din cauza voastră? Stai puțin! Ce se întâmplă?! Nu e o persoană acolo care să ia decizii?”.

Pițurcă e convins că interdicția de a promova în SuperLiga este și motivul pentru care asistența la meciurile din Ghencea este una modestă„Foarte mulți suporteri care nu scot capul tocmai din cauza asta, pentru că nu poate promova”.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a mărturisit că a revăzut toate meciurile importante ale Stelei din cupele europene: „M-am uitat de curând la marile meciuri pe care le-am avut în Liga Campionilor și îmi pare rău că nu am realizat atunci ce performanță uriașă am realizat.

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla să câștige acum Champions League o echipă din România. Visul meu a fost să facă o echipă să joace cum am făcut-o noi în anii 80, însă nu am reușit asta”, a mai spus fosta mare legendă a „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă e convins că vor veni investitori la CSA Steaua: „O să dea lovitura dacă sunt oameni capabili și inteligenți”

Victor Pițurcă e convins că echipa din Ghencea va reuși să atragă investitori puternici: „Eu nu cred că nu sunt oameni care să nu vrea să se implice financiar la Steaua. Cei care o să se implice o să dea lovitura dacă sunt oameni capabili și inteligenți să țină clubul. E mai greu să spun lucrul ăsta. Responsabilitatea ar fi fantastică, dar nu poți să spui niciodată. Eu știu ce se poate întâmpla?”.

Fostul antrenor al FCSB are un mesaj și pentru cei care îi reproșează că susține echipa Armatei: „Ce se întâmplă la Steaua e incredibil! Incredibil! Nu poți să iei niște măsuri? Poți să le spui nimic nici celor care cred că FCSB este Steaua. E opinia lor și eu n-am nimic cu ei. Însă acum Steaua este Steaua în Liga 2 cu acea stemă care a reprezentat Steaua.

ADVERTISEMENT

Asta e realitatea! Dacă vrem să spunem că FCSB este Steaua, foarte bine! Să fie sănătoși. Poate mă înjură cei de la FCSB, dar judecătorul a spus că această echipă e Steaua!”.

Ce a mai declarat Victor Pițurcă pe această temă: „Așteptam ceva, o reacție din partea clubului, din partea Ministerului”

Victor Pițurcă nu înțelege cum se acceptă aceste lucruri la CSA Steaua: „Așteptam ceva, o reacție din partea clubului, din partea Ministerului, să văd că Steaua are drept să promoveze. Nu se poate așa ceva!”.

Fostul antrenor al Stelei e de părere că „militarii” irosesc puterea brandului „Steaua”: „Trebuie să se facă ceva în sensul ăsta, măcar pentru suporterii ăia care vin, merg după echipă indiferent ce se întâmplă. Plus că există acest brand Steaua. Dacă au vrut să se întâmple lucrul ăsta, trebuie să faceți ceva! Ai stadion nou, ai toate condițiile, ne trebuie și echipă”.

Pițurcă nu e mulțumit nici de strategia și modul în care s-a construit lotul echipei: „Eu spun că nici echipa nu e la nivelul a ceea ce înseamnă Steaua. Voiam jucători tineri, care să vină din spate. Mă gândeam ca într-un an, doi, Steaua să câștige campionatul, să intre în cupele europene, așa visam. Văd că nici măcar nu avem dreptul să promovăm. Lucrurile stau foarte prost”.

Pasivitatea conducerii rămâne însă cel mai deranjant lucru: „E greu de înțeles. Nu știu ce se așteaptă, parcă se așteaptă să cadă ceva din cer. De ce nu s-a luat până cum această măsură? Regulamentul așa este, trebuie să vină o firmă privată și să se asocieze cu clubul. Poate se așteaptă să se dea o altă lege. Nu, regula este aceasta, așa trebuie să procedeze cei de la club”, a mai spus Victor Pițurcă la ProArena.

ADVERTISEMENT