Sport

Victor Pițurcă, explicații în privința anunțului de retragere al lui Gigi Becali din Fanatik: „E mult pe minus”

Victor Pițurcă, fost antrenor la FCSB și fost selecționer al naționalei României, a vorbit despre anunțul retragerii din fotbal al lui Becali, dezvăluit de FANATIK.
18.10.2022 | 14:12
Victor Piturca explicatii in privinta anuntului de retragere al lui Gigi Becali din Fanatik E mult pe minus
Victor Pițurcă o vede pe FCSB principala favorită la titlu. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, fost antrenor la FCSB în patru rânduri, a vorbit despre investițiile în fotbal ale lui Gigi Becali. Fostul selecționer al României este convins că patronul „roș-albaștrilor” este pe minus din punct de vedere financiar în fotbal, iar acest aspect stă în spatele anunțului său de retragere din fotbal, dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

Victor Pițurcă, explicații în privința anunțului de retragere a lui Becali: „E mult pe minus”

La finalul celor două meciuri de coșmar cu Silkeborg, pierdute de trupa lui Nicolae Dică cu 0-10 la general, Gigi Becali și-a pus problema retragerii din fotbal.

ADVERTISEMENT

„Dacă o să continuăm aşa, o să mă retrag din fotbal. Păi ce, sunt nebun să dau milioane de euro pe transferuri? Nu tată, vând ce pot în iarnă, scap de jucători şi aşa va fi retragerea mea din fotbal. Încet, încet fac un pas în spate. Aşa începe retragerea mea din fotbal. Dau bani mulţi ca să fiu umilit în Europa. O să stau în banca mea, îmi văd de treaba mea. Păi eu am transfer jucători de 1,5 milioane de euro la FCSB? Pentru ce să dau banii ăştia?”, este doar o parte din anunțul lui Becali, pentru FANATIK.

Victor Pițurcă, selecționerul care a calificat de două ori România la Campionatele Europene, a explicat motivul unei eventuale retrageri din fotbal a lui Becali. „O echipă de fotbal este o groapă mare de tot în care arunci bani şi nu se vede deloc. … În ultimul timp spune mereu că dacă nu se califică, se retrage. De ce? Pentru că a bagat bani mulţi”, a spus Victor Pițurcă, în cadrul podcastului Tare de Tot.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, nouă replică acidă pentru Becali: „Nu e pe niciun plus”

Victor Pițurcă a antrenat-o de patru ori în carieră pe FCSB, însă de fiecare dată relația dintre cei doi a fost una cu scântei. Mai mult decât atât, cel mai longeviv selecționer al României l-a acuzat pe Becali că are un impact negativ asupra FCSB.

Invitat la podcastul jurnalistului Viorel Grigoroiu, Victor Pițurcă a comentat investițiile din fotbal ale lui Gigi Becali și este convins că bilanțul este unul negativ pentru patron. „Mă, câte ceva a reuşit Gigi în fotbal. Dar să nu creadă cineva ce spune el, că e pe plus. Nu e pe niciun plus. El, Gigi dacă îşi face… Dar e greu, nu mai poate să-şi facă socotelile.

ADVERTISEMENT

Vă dau scris că aşa, ponderat, e mult pe minus. Ascultaţi-mă ce vă spun. Numai dacă iau jucătorii pe care i-a angajat şi i-a dat după două trei luni afară, cât l-au costat. Sunt zeci de jucători, câteva sute de mii la vreo 20, 30 de jucători, fă socoteala!”, au fost cuvintele lui Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă, propus de Dumitru Dragomir la FCSB. Răspunsul lui Becali: „Ne întoarcem la sacii cu cărămizi?”

„Dubla” înfrângere cu Silkeborg nu i-a picat bine lui Nicolae Dică. Antrenorul „roș-albaștrilor” a avut de gând să plece după umilințele din Conference League, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Astfel, la FCSB s-a pus problema înlocuirii de antrenor.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a venit cu varianta Victor Pițurcă. Fostul selecționer o mai antrenase pe FCSB în „era Becali”, în perioada 2003-2004 și 2010. În ultimul mandat pe banca „roș-albaștrilor”, Victor Pițurcă a stat doar 2 etape. Patronul celor de la FCSB a fost în total dezacord cu propunerea fostului șef al LPF.

„Eu spun că avem nevoie de metode moderne și voi ce mă întrebați… Ce facem? Ne întoarcem la sacii cu cărămizi? Hai, lasă-mă… Nouă ne trebuie antrenori care știu ce se întâmplă în fotbalul mondial, cu metode la zi, medicamentație, tot”, a declarat Gigi Becali, la Prima Sport 1.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „2 solist” la UTA Arad – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT