Sport

Victor Pițurcă, încă o gafă la TV! Jack Grealish a fost „botezat” de fostul selecționer

Victor Pițurcă a mai făcut o gafă la TV, „botezându-l” pe Jack Grealish, unul dintre cei mai buni jucători ai Angliei în duelul cu Germania, scor 2-0.
30.06.2021 | 08:40
Victor Piturca inca o gafa la TV Jack Grealish a fost botezat de fostul selectioner
Victor Pițurcă, încă o gafă la TV! Jack Grealish a fost „botezat” de fostul selecționer. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Starul lui Aston Villa e poreclit de fanii englezi „Supersub”, pentru că nu este titularizat adesea de Gareth Southgate, însă atunci când intră pe teren contribuie decisiv, de cele mai multe ori.

La fel s-a întâmplat și în duelul cu Germania, Grealish a creat faza de la primul gol, când Luke Shaw a pasat perfect în fața careului pentru Raheem Sterling, pentru ca tot Grealish să centreze perfect la golul lui Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Cum l-a „botezat” Victor Pițurcă pe Jack Grealish

Victor Pițurcă a comentat duelul dintre Anglia și Germania, vorbind despre evoluția lui Jack Grealish, pe care l-a „botezat” drept „Garlish”, în mod repetat.

Recent, șefii lui Aston Villa au anunțat că Jack Grealish nu va pleca de la echipă nici pentru 100.000.000 de euro, însă Victor Pițurcă este de altă părere: „E greu să îl țină cineva! Dar dacă se oferă pe el 120.000.000 de euro sau 150.000.000 de euro? Atunci tot nu-l dau?”.

ADVERTISEMENT

De această dată, Victor Pițurcă a fost mulțumit de evoluția lui Harry Kane, nu pentru golul marcat, ci pentru contribuția sa în echipă: „Mi-a plăcut de Kane cum a jucat astăzi, nu neapărat golul, dar cum s-a demarcat, cum a contribuit în economia jocului”.

Totuși, Ciprian Marica nu a fost impresionat de jocul atacantului lui Tottenham: „A reușit Kane să marcheze, dar Kane e un fel de Mbappe al Angliei. A fost neinspirat în nenumărate rânduri”.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că diferența a fost făcută de schimbări, iese Saka și intră Grealish, care dă și pasă de gol. Dincolo, a intrat Gnabry, care a pierdut multe meciuri”, a mai spus fostul atacant al naționalei la ProTV.

  • 65.000.000 de euro este cota de piață a lui Jack Grealish

Victor Pițurcă l-a dojenit pe Joachim Low

Deși Victor Pițurcă a mai greșit jucătorii în analizele pe care le face la finalul meciurilor de la EURO 2020, exemple clare fiind „Garlisch”, „Șacari” sau „Llullaku”, în locul lui Romelu Lukaku, fostul selecționer a comentat faptul că Joachim Low, fostul selecționer al Germaniei, nu știa jucători români înaintea meciului direct din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la o remarcă a lui Ciprian Marica: „Mie Joachim Low mi s-a părut cam fără chef la acest Campionat European!”.

„Cum e posibil să nu știe un jucător din naționala României, cum a pregătit Low meciul cu noi? Băi, un jucător!”, a replicat fostul selecționer.

Totodată, Victor Pițurcă a comentat și ratarea lui Thomas Muller, care putea aduce egalarea Germaniei pe finalul meciului cu Anglia, până la golul lui Harry Kane:

„Acolo dai în stângă portarului, cu interiorul în colțul scurt, pe lângă portar, îl execuți imediat, nu dai așa că trimiți pe lângă, dar a fost presiune mare și pe jucători s-a văzut. Nu mă așteptam să rateze Muller acolo, să dea pe lângă poartă, măcar dacă dădea în portar”.

A fost un joc cu două echipe care au fotbaliști foarte puternici, cu presiune mare, dueluri unu contra unu și cine a greșit mai puțin a avut câștig de cauză.

Eu mi-am notat în timpul meciului, când Muller și Werner ratează singuri cu portarii, nu ai cum să învingi Anglia. Sterling a fost omul meciului pentru mine, el a marcat primul gol și a avut și alte situații importante”, a mai spus Victor Pițurcă.

  • 1-0 a fost scorul în favoarea Germaniei, la meciul de pe „National Arena”, împotriva României
ADVERTISEMENT