Sport

Victor Pițurcă nu o vede pe FCSB pe stadionul Steaua: ”Gigi Becali o să fie înjurat şi jignit cum nu a mai fost de mult”

FCSB este tot mai aproape să evolueze în Ghencea, însă Victor Pițurcă apreciază că, ulterior, foarte rapid Gigi Becali se va răzgândi din pricina reacției celor din Peluza Sud.
22.12.2022 | 10:00
Victor Piturca nu o vede pe FCSB pe stadionul Steaua Gigi Becali o sa fie injurat si jignit cum nu a mai fost de mult
Victor Pițurcă apreciază că Gigi Becali va renunța chiar el, foarte rapid, la ideea ca FCSB să joace în Ghencea, din pricina reacției susținătorilor celor de la CSA Steaua. Foto: captură Orange Sport
ADVERTISEMENT

Dorința lu Gigi Becali ca FCSB să evolueze în Ghencea prinde contur. Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a depus un amendament în proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului prin care să fie facilitat accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Însă sunt voci care susțin că patronul vicecampioanei se va răzgândi rapid.

Victor Pițurcă este tranșant: “FCSB e FCSB, Steaua e Steaua. Așa au hotărât instituțiile noastre și așa trebuie să fie”

Victor Pițurcă spune însă că FCSB nu are viitor în Ghencea. Și că, din pricina reacției suporterilor adverși, în special a celor din Peluza Sud, va renunța chiar el, rapid, la idee.

ADVERTISEMENT

“Văd că pe Ciolacu îl interesează să joace FCSB în Ghencea. De ce? Asta duce la dezbinare. Dacă se întâmplă asta, după primul joc, nu o să mai meargă FCSB acolo, nu o să mai vrea Gigi, pentru că o să fie înjurat şi jignit cum nu a mai fost de mult.

Ce îi trebuie lui? Acum echipă se numeşte FCSB, joacă pe Arena Naţională şi cu asta basta! De ce să ajungem acolo, să fie război între Peluza Sud şi Peluza Nord? Nu, FCSB e FCSB, Steaua e Steaua.

ADVERTISEMENT

Aşa au hotărât instituţiile noastre şi așa trebuie să fie. Dacă se vor schimba lucrurile şi echipa va redeveni Steaua, atunci poate pot să meargă în Ghencea”, a declarat Victor Piţurcă pentru Orange Sport.

Eduard Novak susține proiectul PSD care dă speranțe pentru FCSB să joace în Ghencea: “O asemenea bază sportivă trebuie folosită și de alte entități”

FCSB a fost refuzată în mod repetat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua în momentul în care a solicitat să-și joace meciurile acasă în Ghencea.

ADVERTISEMENT

Ultima dată, în start de decembrie. Atunci când a fost vorba despre duelurile cu CFR Cluj și FC Botoșani. Numai că li s-a răspuns că în perioada respectivă se desfășoară lucrări de mentenanță.

Însă, amendamentul depus de Marcel Ciolacu la proiectul de lege care vizează tocmai bazele sportive ale statului schimbă lucrurile. O confirmă și ministrul Sportului, Eduard Novak. Care spune că nu vede de ce FCSB nu ar putea evolua în Ghencea.

ADVERTISEMENT

“Este o normalitate cred, cum am considerat şi cu stadionul Arcul de Triumf. O investiţie de 40 de milioane de euro a statului trebuie în primul rând respectată. Dacă se construieşte o asemenea bază sportivă, trebuie folosită şi de alte entităţi.

Nu poate doar cineva să stea pe această bază şi s-o folosească numai pentru el. Nu ne permitem, cred, acest lux. Aşa că eu cred că e binevenită”, a spus Novak.

Reacție rapidă din partea lui Mihai Stoica

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, îl contrazice însă pe Pițurcă. El a precizat, la Orange Sport, că intenția celor de la FCSB nu este de a renunța total la Arena Națională. Ci doar aceea de a avea garanția că evoluează în București atunci când nu este posibil să o facă acolo.

”Da, a trecut această propunere, a trecut de comisie. 6 voturi pentru şi 4 abţineri. Era o chestie logică să se facă ceva în sensul ăsta.

Ca stadioanele făcute din bani publici să poată să şi încaseze, nu doar să fie o “gaură” în bugetul Statului. E normal ca noi să putem beneficia.

Răspunsul e clar, de ce vrem. Ca să jucăm în Bucureşti, pe un stadion cu gazon foarte bun. Evident, dacă vom avea de ales între Ghencea şi Arena Naţională, vom juca pe Arenă Naţională.

Dar nu vrem să jucăm la Buzău sau la Giurgiu, dacă vom ajunge să jucăm în cupele europene. Asta trebuie să înţeleagă”, a precizat Mihai Stoica.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,36 este cota pentru „total goluri: 1-3” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT