News

Victor Ponta alarmează populația: ”Pensiile se reduc. Cresc taxele și impozitele”. Atac dur la adresa Guvernului Orban

07.06.2020 | 13:19
Victor Ponta alarmeaza populatia Pensiile se reduc Cresc taxele si impozitele Atac dur la adresa Guvernului Orban
Victor Ponta alarmează populația: ”Pensiile se reduc. Cresc taxele și impozitele”. Atac dur la adresa Guvernului Orban. Sursa: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Victor Ponta vine cu un mesaj alarmant pentru populația din România și spune că pensiile se reduc în toamnă, nu cresc, așa cum speră cetățenii din țara noastră.

Victor Ponta alarmează populația: ”Pensiile se reduc. Cresc taxele și impozitele”. Atac dur la adresa Guvernului Orban

Fostul premier al României și actualul președinte al PRO România, Victor Ponta, afirmă că nu va fi vorba despre o majorare a pensiilor în 2020, ci despre o diminuare a acestora şi de o creştere a taxelor şi impozitelor.

ADVERTISEMENT

“Pensiile nu cresc – se reduc! În schimb, cresc taxele şi impozitele şi cresc împrumuturile! Aşa cum v-am anunţat deja, Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu şi Guvernul PDL în 2009 – 2010!

Taie pensiile (nu este vorba de o majorare, ci de o tăiere / chiar dacă abrogă noua Lege a pensiilor adoptată şi promulgată de preşedintele Iohannis în 2019 – în baza vechii Legi a Pensiilor rămasă în vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflaţiei (3,8% în 2019) şi jumătate din creşterea salariului mediu brut (13 % în 2019).

ADVERTISEMENT

Indexarea trebuia plătită de la 1 ianuarie (12 luni) – dar Guvernul Orban o face doar de la 1 septembrie (doar 4 luni) = indexarea anuală este de 3,3% mai puţin şi decât inflaţia!”, a scris Ponta pe un site de socializare, potrivit Agerpres.

Ponta: ”Din 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben”

Ponta mai acuză partidul liberal condus de Ludovic Orban că face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu şi Guvernul PDL în 2009 – 2010.

ADVERTISEMENT

“Ca să înțelegeți – după alegeri (când domnul Iohannis şi domnul Orban speră să păcălească oamenii să voteze PNL) de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben (mai rău decât prăpădul portocaliu din 2010).

În 2009, alegătorii de Dreapta (PDL – PNL) se declarau mulţumiţi de măsurile de austeritate crezând că acestea îi vor afecta doar pe alegătorii de Stânga / dar în 2010-2011 exact antreprenorii, IMM-urile şi cei cu profesii liberale au fost cei mai loviţi de creşterile de taxe şi impozite (au ajuns în 2012 să voteze USL ca să aibă din nou măsuri economice şi fiscale cu adevărat liberale).

ADVERTISEMENT

Pro România se va lupta în această toamnă în alegeri ca să evităm această catastrofă/sperăm să fiţi alături de noi în această bătălie pentru România!”, mai spune Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT