News

Victor Ponta: ”Pensiile speciale nu pot fi eliminate”. Ce soluție propune

28.05.2020 | 15:38
Victor Ponta Pensiile speciale nu pot fi eliminate Ce solutie propune
Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că pensiile speciale nu pot fi eliminate, dar a venit cu o soluție de compromis. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că pensiile speciale nu pot fi eliminate, dar a venit cu o soluție de compromis.

Victor Ponta: ”Pensiile speciale nu pot fi eliminate”

Într-o intervenție la Antena 3, Victor Ponta a declarat că în Parlament au început discuțiile despre găsirea unei soluții legate de pensiile speciale, dar a precizat că acestea nu pot fi eliminate.

ADVERTISEMENT

”Ieri am început să discutăm despre o soluție pentru pensiile speciale. Eu le-am spus celor de la USR și PNL că propunerea lor e neconstituțională. Trebuie să vedem cum umblăm la aceste pensii”, a spus Ponta.

Fostul premier a precizat că pensiile speciale pot fi impozitate și a dat și un exemplu în acest sens. El a afirmat că cei care au pensii de peste 15.000 să plătească impozite foarte mari, iar cei care au 5.000 de lei să fie scutiți.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii acuză beneficiarii de pensii speciale

”După acestă criză trebuie să trecem la o cotă progresivă, ca să fim o societate unită. Eu nu vreau să ne atingem de pensiile militare, dar trebuie să ne decidem ce vrem să facem”, a menționat Ponta.

În urmă cu două săptămâni, programul de guvernare al USR, o platformă cu rol reformator menită să aducă schimbări în România perioadei post-pandemie, a fost prezentată în mediul online., iar acolo se vorbește despre eliminarea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, acuză beneficiarii de pensii speciale din România, despre care spune că au o susținere politică, iar veniturile lor nu au la bază criteriul contributivității.

CCR a decis că pensiile speciale sunt constituționale, ca urmare a sesizărilor depuse de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care angajații CCR beneficiază de pensii speciale, Ludovic Orban consideră că aceștia nu ar trebui să aibă dreptul de a judeca această speță, mai exact abrogarea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT