News

Video. Accident tragic cu 9 morţi şi 30 de răniţi, în Turcia. Momentul în care autobuzul s-a răsturnat a fost filmat

Un nou accident în care a fost implicat un autobuz cu pasageri a avut loc în Turcia, al doilea de la începutul acestui an.
16.01.2024 | 12:24
Video Accident tragic cu 9 morti si 30 de raniti in Turcia Momentul in care autobuzul sa rasturnat a fost filmat
Acesta este autocarul implicat în accidentul din provincia Mersin Foto: AA
ADVERTISEMENT

În districtul Aydıncık, din provincia Mersin, din sudul Turciei, a avut loc un accident cu urmări tragice, după ce un autobuz de transport interurban s-a răsturnat, rezultând nouă pierderi de vieți omeneşti și 30 de persoane rănite.

În autobuz se aflau 43 de persoane

Autobuzul făcea o cursă de la stațiunea Marmaris către provincia de sud-est a țării, Mardin. Accidentul a avut loc la ieșirea din Tunelul Sarıyar, din cartierul Yenikaș, de pe autostrada D-400, unde autobuzul s-a ciocnit de o barieră și s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

După apelul la numărul unic de urgenţă, la fața locului au fost trimise echipe de intervenție pentru situații de urgență, inclusiv personal sanitar, jandarmerii, reprezentanţi ai Autorităţii de Management al Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) și unități de pompieri.

Guvernatorul orașului Mersin, Ali Hamza Pehlivan, a transmis un comunicat, dezvăluind că accidentul a avut loc la aproximativ 170 de kilometri de centrul orașului, pe autostrada Mersin-Antalya, în jurul orei 01:15.

ADVERTISEMENT

„Un accident de trafic tragic a avut loc în urma răsturnării unui autobuz cu 40 de pasageri și trei şoferi, în drum spre Mersin”, a spus guvernatorul. „Transmit condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața și doresc însănătoșire grabnică persoanelor rănite”.

O declarație despre accident a fost făcută și de ministrul Afacerilor Interne, Ali Yerlikaya, cel care a făcut publice şi imaginile cu momentul în care autobuzul s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

“Viteza excesivă și un moment de neatenție pot provoca mari dureri. Vă rugăm să respectăm cu strictețe regulile de circulație”, a transmis ministrul, într-o postare publică.

Între timp, a fost făcută publică identitatea a şase dintre cele nouă persoane decedate în accident. Este vorba de şoferul Hüseyin Tayşun (43 de ani) şi pasagerii Ahmet Bukaç (41 de ani), Huzan Sunnez (22 de ani), Muhammed Akbaba (20 de ani), Mehmet Emin Anaeli (28 de ani) şi Şeyhmus Öget (37 de ani). Continuă eforturile de identificare a trei persoane, doi copii și o femeie.

ADVERTISEMENT

Accidentul de marţi s-a produs la nici două săptămâni după un altul în care două autobuze s-au ciocnit pe o autostradă din districtul Sarikamish, Provincia Kars, în urma căruia s-au înregistrat doi morţi şi opt răniţi.

ADVERTISEMENT