News

Video. Asaltul rușilor asupra capitalei Ucrainei continuă. Turnul TV din Kiev a fost atacat cu rachete: sunt cel puţin 5 morţi. Update

Mai multe conturi de Twitter au publicat imagini care prezintă momentul în care turnul TV din Kiev, aflat în NV orașului, a fost atacat cu rachete. Informația a fost confirmată de autorități.
01.03.2022 | 19:14
Video Asaltul rusilor asupra capitalei Ucrainei continua Turnul TV din Kiev a fost atacat cu rachete sunt cel putin 5 morti Update
ADVERTISEMENT
01-03-2022
17:14

Cinci morți și cinci răniți în urma acestui atac

Autoritățile din Kiev au confirmat producerea atacului și au transmis că în urma acestuia cinci persoane și-ar fi pierdut viața. De asemenea, alte cinci ar fi fost rănite, notează Agerpres.

Detaliile oferite de autoritățile din Ucraina mai arată că alimentarea cu electricitatea a turnului de comunicații a fost afectată. Au fost raportate și o serie de daunele la nivelul unor echipamente ale acestei structuri.

De asemenea, aceste daune au făcut ca unele posturi de radio și televiziune au probleme de transmisie din această cauză.

Asaltul trupelor rusești asupra capitalie ucrainene continuă, o coloană de vehicule militare lungă de câțiva kilometri îndreptându-se către Kiev. În cursul acestei zile, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că țintește o serie de obiective strategice din acest oraș.

Turnul TV din Kiev, distrus de rachete

Imaginile publicate pe mai multe conturi de Twitter au surprins momentul în care mai multe rachete au atacat turnul TV din Kiev. Aceasta are o înălțime de 385 metri și reprezintă o parte importantă a infrastructurii de comunicare din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Unul dintre clipurile de la fața locului surprinde primele secunde de la lansarea unei prime rachete și coloana de fum rezultată. După cum se poate vedea, turnul nu a fost doborât la pământ.

Ulterior, după cum se poate într-un alt clip video, tot de pe Twitter, zona din apropierea respectivului turn de comunicații este de lovită de o a doua rachetă. Această înregistrare a surprins momentul în care proiectilul a lovit și coloana de foc din momentul exploziei.

ADVERTISEMENT

Ministrul de interne al Ucrainei a confirmat informațiile legate de daunele suferite de turnul de comunicații. În plus, o televiziune locală a transmis că se vor lua măsuri de restabilire a semnalului în cazul în care acesta va fi pierdut.

Rusia își continuă atacul asupra Kievului

La începutul acestei zile, autoritățile din Rusia au transmis un avertisment către locuitorii din Kiev, anunțând că urmează o intensificare semnificativă a atacurilor de artilerie asupra capitalei ucrainene, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Ministrul rus al apărării a declarat că printre țintele coloanei de vehicule militare trimise către Kiev se află o serie de ținte specifice, printre care și sediul Serviciului de Securitate.

The Guardian raportează că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut Federației Ruse o încetare a bombardamentelor asupra orașelor din țara sa. El explică că o astfel de măsură este necesară înainte ca cele două state să continue negocierile începute zilele trecute.

ADVERTISEMENT