News

Video. Atac cu cuțitul la metroul din Bruxelles. O persoană a fost rănită grav. Ce a pățit suspectul

Incident grav la metroul din Bruxelles. Un bărbat a scos un cuțit și a atacat mai mulți pasageri. O persoană a fost rănită grav.
30.01.2023 | 23:15
Video Atac cu cutitul la metroul din Bruxelles O persoana a fost ranita grav Ce a patit suspectul
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți călători la metroul din Bruxelles. O persoană, în stare gravă. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grav incident petrecut luni seară în Capitala Uniunii Europene, Bruxelles. Un bărbat a scos un cuțit și a atacat mai mult persoane în metroul belgian.

Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți călători la metroul din Bruxelles. O persoană, în stare gravă

Din primele informații, cel puțin trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, în urma atacului care a vizat o stație de metrou din centrul Bruxelles-ului, scrie BrusselsTimes.

ADVERTISEMENT

Presa belgiană informează că atacul a avut loc în fața stației de metrou Schuman din Cartierul European din Bruxelles, în jurul orei 18:00, ora locală.

Mai multe persoane au fost rănite. Din fericire, poliția a reușit să-l rețină rapid pe atacator.

ADVERTISEMENT

Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a lansat atacul în timp ce se afla într-un vagon de metrou, au declarat mai mulți martori citați de site-ul belgian.

Se pare că un tânăr ar fi fost grav rănit, iar alți câțiva au suferit tăieturi minore cu cuțitul. Nu au existat persoane cu răni mortale. La fața locului au ajuns rapid numeroși polițiști și două ambulanțe.

ADVERTISEMENT


Trei persoane au fost rănite, una dintre ele grav. Un suspect a fost arestat. Motivul gestului său nu este încă cunoscut”, a spus pentru presa din Belgia un purtător de cuvânt al poliției federale.

Este exclus un atentat terorist. Suspectul ar avea probleme psihice

Bărbatul reținut de poliție nu se afla pe lista de supraveghere a Unității de Coordonare pentru Analiza Amenințărilor (OCAD) care monitorizează activitățile teroriste din Belgia și nici nu este cunoscut de serviciile de informații ale Securității Statului.

ADVERTISEMENT

Astfel, autoritățile spun că un act de terorism este exclus. Martorii au spus că, din comportamentul bărbatului, ar rezulta că acesta suferă de probleme psihologice.

Întrucât atacul a avut loc în apropierea sediilor Comisiei şi Consiliului Uniunii Europene, personalul care lucrează la aceste instituții a primit o alertă de securitate prin care este avertizat să evite zona stației de metrou Schuman.

Stația este în prezent închisă din ordinul poliției, iar serviciul de metrou este suspendat, a anunțat compania de transport public din Bruxelles STIB.

ADVERTISEMENT
Tags: