News

Video. Atac masiv asupra Kievului cu rachete hipersonice. Clădiri prăbușite, mai multe victime

Un atac masiv cu rachete hipersonice a fost lansat, luni dimineață, de forțele ruse, asupra Kievului. S-au raportat clădiri prăbușite și mai mulți oameni răniți.
25.03.2024 | 12:33
Video Atac masiv asupra Kievului cu rachete hipersonice Cladiri prabusite mai multe victime
Atac masiv asupra Kievului cu rachete hipersonice. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou atac masiv asupra Kievului, de această dată cu rachete hipersonice, a avut loc luni dimineață. În urma acestor bombardamente, mai multe clădiri s-au prăbușit. S-au anunțat și victime.

Atac masiv asupra Kievului cu rachete hipersonice

Luni, 25 martie, la primele ore ale dimineții, întreaga Ucraină s-a aflat sub alerte de atacuri aeriene. Sirenele au răsunat inclusiv în Capitală și în regiunile de vest.

ADVERTISEMENT

Pentru a doua zi consecutiv, s-au auzit bombardamente în Kiev. ”Explozii în Capitală. De urgență la adăpost” a scris primarul din Kiev, Vitali Kliciko, pe canalul său de Telegram. Ulterior, publicațiile ucrainene The Kyiv Independent și Kyiv Post au raportat, de asemenea, o ”serie de explozii”.

Alertele aveau să se adeverească. În scurt timp, în media au apărut imagini cu distrugerile lăsate în urmă de rachetele lansate de armata rusă. Într-o postare pe X (fostul Twitter), ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink, scrie că Rusia a atacat capitala statului vecin cu rachete hipersonice.

ADVERTISEMENT

Explozii puternice la Kiev. În ultimele cinci zile Rusia a lansat sute de rachete și drone împotriva unei țări suverane”, a scrie ea, pe site-ul de socializare. ”Ucraina are nevoie de asistența noastră acum. Nu este momentul să pierdem”, a adăugat Brink.

Administrația militară de la Kiev a anunțat pe Telegram că o clădire cu mai multe etaje din cartierul Pechersk a fost avariată de o rachetă și că au fost găsite fragmente de rachetă în oraș.

ADVERTISEMENT

Forțele aeriene ucrainene au punctat că au doborât două rachete balistice care vizau Kievul. Rachetele au fost lansate din peninsula Crimeea și au fost doborâte în jurul orei 10.30, ora locală, a declarat comandantul forțelor aeriene, generalul locotenent Mikola Olesciuk. ”Țintele distruse. Mulțumim apărătorilor cerului pentru munca depusă“, a scris el.

Tot pe X, jurnalistul ucrainean Igor Sushk scrie că rușii au lansat mai multe rachete hipersonice din Crimeea. Acestea au parcurs distanța de 580 km până la Kiev în 3 minute, cu o viteză estimată de 11.600 km/h (7.200 mph). Ar putea fi vorba de rachete de croazieră Zircon.

ADVERTISEMENT

Clădiri prăbușite, mai multe victime

Ulterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a revenit cu un mesaj privind bilanțul atacului. Acesta spune că patru persoane, inclusiv o fată de 16 ani, au fost rănite în cartierul Pechersk al orașului. Doi cetățeni au fost tratați la fața locului și alți doi, inclusiv minora, au fost transportați la spital.

Pe site-urile de socializare au apărut imagini cu urmările bombardamentelor rușilor. Se pot observa mai multe clădiri grav avariate, unele dintre ele chiar prăbușite.

ADVERTISEMENT